Home » Social » Ziariștii au pus mâna pe arme!

Ziariștii au pus mâna pe arme!

Conducerea garnizoanei Bârlad a organizat și în acest an un concurs de tir cu arma dedicat exclusiv jurnaliștilor.

Vineri, 21 octombrie, jurnaliștii din Bârlad au lăsat deoparte pentru câteva clipe pixurile din dotare și s-au înarmat cu pistoale mitralieră. Este vorba despre, de acum, tradiționala întrecere de tragere la țintă, organizată de conducerea Garnizoanei Bârlad sub denumirea de Cupa Presei la Tir.

ziaristi_tragereJurnaliștii și-au putut exersa îndemânarea (care au așa ceva!) în trasul cu arma în poligonul militar situat la marginea orașului, în apropiere de blocurile ANL din zona Cărămidărie. Facem precizarea că la ediția din acest an a competiției au participat și doi jurnaliști din mass-media tecuceană: Cristian Pohrib (Radio Tecuci și Mihai Constantin – Observatorul T). Ca de fiecare dată,ziaristi_tragere1 amfitrionul acestei activități a a fost colonelul Adeline Cristian Arghire, purtătorul de cuvânt al UM 01458 Bârlad. Fiecare ziarist a primit câte 19 cartușe, însă trebuie spus că ședința de tragere s-a derulat ca la carte. Mai întâi, colonelul Arghire, secondat de un alt ofițer, au făcut un scurt instructaj în care au prezentat jurnaliștilor arma cu care vor trage (tradiționalul pistol-mitralieră de calibrul 7,62, varianta autohtonă a automatului de fabricație rusească AKM), cum se va executa tragerea și, mai ales, principalele reguli de siguranță ce trebuie respectate pe tot parcursul exercițiului. După care, jurnaliștii au tras mai întâi fiecare câte patru cartușe pentru calibrare, iar apoi au mai avut muniție pentru alte 15 focuri. La final, bineînțeles, s-a făcut și clasamentul de rigoare, care a arătat în felul următor:

Locul I: Cezara MIRONICÃ (Vremea NOUĂ)

Locul II: Simona MIHĂILĂ (Est News – aflată la prima participare!)

Locul III: Gina GHEORGHIU (Primăria Bârlad- Actualitatea Bârlădeană)

Clasament masculin:

Locul I: Adrian ARNĂUTU (Monitorul de Vaslui)

Locul II: Cristian POHRIB (Radio Tecuci)

Locul III: Mihai CONSTANTIN (Observatorul T – Tecuci)

Mențiuni speciale (de participare) au obținut Timona Balmuș (Radio Unison), Adriana Șușnea (Obiectiv de Vaslui), Mihai Vasile (Est News), Sergiu Bădărău (BDB News), Mihai Adam (Media TV), Gabriel Săndulescu (Vremea NOUĂ) și Răzvan Călin (Est News).

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: