Home » Social » Cariera militară nu le mai surâde elevilor bârlădeni

Cariera militară nu le mai surâde elevilor bârlădeni

Prea puțini elevi din Bârlad s-au arătat interesați de o carieră militară. Cel puțin aceasta este concluzia trasă de reprezentanții Centrului Militar Județean Vaslui, prezenți ieri în cadrul Zilei „Porților deschise”, organizată la Cercul Militar Bârlad, cu prilejul Zilei Armatei României.

cercmil2Oferta noastră se adresează elevilor de clasa a VIII-a crae vor să urmeze cursurile Liceului Militar și celor de clasa a XII-a care vor să să înscrie la Școala Postliceală pentru maiștri militari sau la formele de învățământ superior. Față de anul trecut, numărul locurilor pentru elevii care doresc să îmbrățișeze cariera militară este mai mare”, a declarat un reprezentant al Centrului Militar Județean, prezent la Bârlad.

Ziua „Porților deschise” a oferit ieri bârlădenilor posibilitatea de a vedea tehnica miitară din dotarea celor trei unități militare din Bârlad, în cadrul unei expoziții organizate în curtea Cercului Militar.

Astăzi, de la ora 11, va avea loc un ceremonial militar și religios la Cimitirul Eroilor, unde reprezentanți ai Garnizoanei Bârlad și ai Primăriei vor depune coroane de flori.

Seara, de la ora 19, militarii bârlădeni vor mărșălui cu torțe pe traseul Grădina Publică – Unitatea Militară. De asemenea, mâine, de la ora 8.45, va avea loc un ceremonial militar și religios și pe platoul Unității Militare. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: