Home » Sport » Nimic nu îi poate opri pe handbaliștii juniorii II de la LPS Vaslui

Nimic nu îi poate opri pe handbaliștii juniorii II de la LPS Vaslui

În ciuda tuturor piedicelor întâmpinate echipa de juniori II a Liceului cu Program Sportiv Vaslui s-a încăpățânat să rămână neînvinsă și a dispus de CS Axiopolis Cernavodă.

Vasluienii au învins cu 26 – 23, după ce la pauză gazdele conduceau cu 11 – 10. Meciul s-a disputat într-o sală mică unde nu se vedeau liniile de tușă și nici cea de semicerc. Extremele stăteau în afara terenului și în aceste condiții tot jocul se aduna în centrul. Pentru ca misiunea oaspeților să fie și mai grea jocul gazdelor a avut și un pic de duritate în plus, iar arbitrul a lăsat jocul mai liber. Laurențiu Cozma nici nu a avut la dispoziție câțiva dintre jucătorii săi, motiv pentru care relațiile de joc au avut de suferit.

A fost un meci dificil pentru noi pentru că mi-a lipsit centrul care era titular și am avut probleme de sănătate cu alți copii înainte de a pleca. Nu am putut să ne facem antrenamentul în condiții optime. Și la meci am folosit jucători care nu au experiență suficientă pentru posturile pe care au jucat. Am avut un început puțin mai timorat, iar gazdele au condus la un gol și chiar două la un moment dat. Dar pentru scurt timp și în repriza a doua am luat meciul mai în serios. Copiii și-au dorit mult victoria, au dat dovadă de caracter. Mă interesează în primul rând să rulez toți jucătorii, să capete experiență. Dar e un lucru bun și mă bucur că am reușit să rămânem pe primul loc”, a declarat pentru Est News Laurențiu Cozma.

Cum primele patru clasate își asigură participarea la turneul semifinal, iar vasluienii au demonstrat calitate în joc, e cert că aceștia vor ajunge să îl dispute. „Sunt optimist că o să prindem turneul semifinal, este un lucru extraordinar pentru acești copii. Dacă ajungem mai sus, cu atât mai bine însă noi la anul avem ceva de demonstrat”, a completat antrenorul.

Elevii lui Laurențiu Cozma sunt născuți în 2001 și rezultatele lor sunt de-a dreptul remarcabile în condițiile în care competiția în care participă este dedicată handbaliștilor născuți în 2000. Toți adversarii lor sunt mai mari cu un an, timp care înseamnă destul de mult ca experiență acumulată. LPS Vaslui ocupă primul loc, cu 10 puncte după patru victorii și o remiză. Pe doi se află LPS Brăila, cu un punct mai puțin, iar podiumul e completat de CSS Galați care are șapte puncte. CS Axiopolis Cernavodă a rămas pe locul patru, cu patru puncte, la egalitate cu LPS I. Balaș Soter Buzău. Locul șase este ocupat de CSS Tecuci, care are două puncte. Următoarea provocare a vasluienilor, primul turneu de sală, are loc în perioada 25 – 27 noiembrie. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: