Home » Social » Protest la Ulerom Vaslui! Salariații sunt nemulțumiți că nu și-au mai primit lefurile de două luni și nici preavizele pentru șomaj

Protest la Ulerom Vaslui! Salariații sunt nemulțumiți că nu și-au mai primit lefurile de două luni și nici preavizele pentru șomaj

Zeci de salariați de la Fabrica de ulei Ulerom Vaslui au protestat, marți, timp de câteva ore, în fața porții societății situată în zona de sud a municipiului, angajații solicitând plata salariilor restante pe ultimele două luni precum și acordarea preavizelor de intrare în șomaj pentru care deja au semnat.

O parte din cei 103 angajați ai Societății Ulerom SA Vaslui au organizat o acțiune de protest în fața unității, solicitând patronatului acordarea drepturilor bănești ce li se cuvin, conform contractelor individuale de muncă. Salariații și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că nu și-au primit lefurile pe lunile septembrie și octombrie, și acelea reprezentând 75% din salariul de bază întrucât fabrica și-a oprit activitatea de mai bine de jumătate de an.

De la 1 martie, nu mai funcționăm și atunci am avut activitate doar câteva zile. De atunci, suntem plătiți cu 75%, iar acum nici măcar acești banii nu-i mai primim. Avem două luni restante și conducerea nici măcar nu are bunul simț să discute cu noi să ne spună despre ce este vorba”, a declarat Nelu Epure, unul dintre protestatari.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9rnBlXyLeOA&w=560&h=315]

Angajații care s-au adunat în fața fabricii de ulei susțin că nu și-au primit nici documentul cu care pot să intre în șomaj, în condițiile în care au semnat preavizul pentru concedierea colectivă. ”Aproape toți cei 103 salariați ai fabricii suntem în preaviz. Noi trebuie să intrăm în șomaj peste câteva zile, dar nu avem documentul de cu care să ne depunem dosarele la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă. Nici măcar nu mai știm ai cui suntem. De la 1 martie 2015, timp de un an, am avut contractele de muncă cu Floarea Internațional SRL, iar din martie anul acesta am semnat din nou cu Ulerom SA Vaslui. Cică noul patronat ar fi din Emiratele Arabe Unite”, susține Vasile Moraru, un alt protestatar.

Conducerea societății Ulerom SA Vaslui a refuzat să prezinte un punct de vedere cu privire la situația existentă în fabrică.

În schimb, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui susțin că Ulerom a depus un plan de concediere colectivă pentru o sută de angajați. În activitate vor mai rămâne doar trei salariați pentru asigurarea securității instalațiilor din fabrică.

Acționarul majoritar al SC Ulerom SA Vaslui, cu peste 99% din acțiuni, este firma Babylon Overseas (FZE), din Emiratele Arabe Unite. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor