Home » Administratie » Șeful de post din Șuletea, acuzat de primar că nu își face datoria!

Șeful de post din Șuletea, acuzat de primar că nu își face datoria!

de Răzvan CĂLIN

Primarul comunei – Ciprian Robert Tamaș – susține că șeful de post – agentul principal Carmen Bernevic – refuză orice fel de colaborare cu primăria pe linie de siguranța cetățenilor și combaterea fenomenului infracțional. Deși este singura comună din județul Vaslui unde există Poliție Locală, șeful Postului comunal de poliție refuză să conlucreze cu aceștia. Tamaș susține că totul pornește de la faptul că a refuzat să o angajeze ca asistent social în primărie pe soția șefului de post. Din tot acest război iscat între primar și șeful de post, oamenii din comuna Șuletea sunt cei care au de suferit pentru că sunt lăsați la cheremul infractorilor.

În comuna Șuletea, un război iscat între primarul Ciprian Robert Tamaș și șeful Postului de poliție – agentul principal carmen Bernevic – este pe punctul de a căpăta accente dramatice. Trist este că cel mai mult au de suferit simplii cetățeni ai comunei, care se simt, pur și simplu, lăsați la mâna infractorilor.

Primarul Tamaș a declarat reporterilor de la Est News că, din punctul său de vedere, această situație tensionată existentă între Primăria Șuletea și șeful Postului de poliție tamas_ciprian_suleteaeste creată artificial și că el personal a încercat în repetate rânduri să remedieze problema: ”Sincer să vă spun îmi este și jenă să vorbesc despre așa ceva. Dar, pur și simplu, așa nu se mai poate. Domnul șef de post refuză să colaboreze cu noi, nu vrea sub nici o formă să conlucrăm pentru ca oamenii din comună să se simtă în siguranță, pentru ca nivelul infracțional să scadă etc. Mai ales că i-am oferit necondiționat tot sprijinul nostru. Nici nu s-a pus problema să nu fie așa. Însă, dumnealui pur și simplu ne ignoră”.

La sfârșitul anului trecut, Tamaș a reușit să înființeze la Șuletea o unitate de Poliție Locală, fiind astfel prima și singura comună din județul Vaslui care beneficiază de așa ceva. Cei trei polițiști locali, și-a imaginat primarul Tamaș, ar fi trebuit să reprezinte o mână de ajutor pentru cei trei lucrători din comună ai Poliției Naționale. Omul a sperat că cele două entități polițienești își vor da mâna și vor face front comun în lupta contra infracționalității din comună. Dar, nu a fost să fie așa, iar vina, susține Tamaș, o poartă în principal șeful de post Bernevic: ”Am înțeles foarte bine penuria de personal care este la nivelul întregii Poliții Române. De aceea m-am și străduit să înființez Poliția Locală. Și să nu credeți că stăm pe o ladă cu bani, ci am redus cheltuielile dintr-o parte pentru a putea susține o unitate de Poliție Locală. Am zis că, astfel, vom umple golul care este la nivelul comunei noastre din acest punct de vedere. Pentru că la Șuletea mai tot timpul postul de poliție este închis. Când suni după ei, ba sunt în concediu, ba în libere și tot așa. Dacă domnul șef de post nu ar fi refuzat orice colaborare cu noi, atunci în comună ar fi stat altfel lucrurile. Pentru că avem destule probleme pe linie infracțională. Mi-aș fi dorit ca polițiștii locali și cei de la Poliția Națională să fi colaborat strâns. Se puteau face programe și planuri de patrulare, spre exemplu. Știm foarte bine că atribuțiile Poliției Locale sunt limitate, dar măcar pe acțiuni preventive și menținere a ordinii și liniștii publice ar fi putut exista o colaborare între cele două structuri. Și vă garantez că ar fi fost și rezultate pe măsură. Dar, domnul șef de post nu vrea nici în ruptul capului și nu înțeleg de ce!”.

În timp ce primarul și șeful de post nu se înghit, infractorii își fac de cap prin comună!

Trist este că, din toată această gâlceavă, cel mai mult au de suferit cetățenii comunei, care nu înțeleg de ce sunt lăsați la cheremul infractorilor. Tamaș a povestit reporterilor Est News că în repetate rânduri diverși cetățeni din comună i s-au plâns de problemele pe care le au: ”Vin oamenii la primărie sau mă opresc când merg prin politia_locala_suleteacomună și mi se plâng că li se fură din gospodării, că sunt călcați de hoți sau de tâlhari deseori. Am avut de curând cazul unui adolescent, care tocmai a împlinit 18 ani, Denis Raianu, din Fedești. Ei, individul acesta a dus la disperare oamenii de prin toate satele comunei. A jefuit bisericile din Rășcani și Șuletea, baruri de prin Fedești, a spart și casele oamenilor. Au fost cei de la poliție, au făcut cercetări, după care nimic. Iar el se plimba prin comună și le râdea oamenilor în nas că lui nimeni nu are ce să-i facă. Iar când l-am întrebat pe domnul șef de post ce se întâmplă în acest caz (că veneau oameni disperați la primărie și mi se plângeau), el ridica din umeri și îmi spunea ceva de genul: «Nu știu! Dosarul e la procuror!». Și uite așa a trecut timpul fără ca individul ăsta să fie tras la răspundere. Între timp, am înțeles că ar fi plecat din comună. Ei, nu pot să înțeleg de ce domnul șef de post are această atitudine sfidătoare și de lehamite. Nu ar fi mai bine să conlucreze, să colaboreze cu cei de la Poliția Locală, în limitele legii bineînțeles”.

De cealaltă parte, șeful Postului de Poliție Șuletea l-a reclamat pe primarul Tamaș că, în realitate, acesta și-ar dori mai degrabă o relație de subordonare, decât de colaborare. Adică, Tamaș urmărește să țină sub papuc Poliția Șuletea, pe care să o coordoneze discreționar, după bunul său plac. Variantă pe care Tamaș a negat-o cu înverșunare: ”Nu vreau decât colaborare spre binele cetățenilor și nimic mai mult. Ce interes aș putea avea altfel?”.

Tamaș: ”N-am vrut să-i angajez nevasta ca asistent social și de asta șeful de post e supărat pe mine!”

Tamaș mai susține că aceste disensiuni ar avea rădăcini mai vechi și ar izvorî din niște patimi politice. Totul seamănă a telenovelă cu iz politic, la mijloc fiind implicată chiar soția șefului de post, Daniela Bernevic. Primarul de Șuletea susține că în trecut între el și familia Bernevic ar fi existat o strânsă relație de prietenie. ”Lanțul de iubire” s-a rupt din momentul în care în 2012 Tamaș s-a hotărât să candideze pentru fotoliul de primar al comunei (pe listele PDL), cursă pe care ași câștigat-o. Problema a fost că Daniela Bernevic ar fi simpatizat cu altă formațiune politică, respectiv PSD. Și de aici, au pornit toate patimile. Care, la un moment dat, ar fi putut fi aplanate, susține Tamaș, dacă ar fi acceptat să-i facă șefului de post un mic serviciu: ”După ce am ieșit primar, a venit domnul șef de post la mine în birou și m-a rugat să-i angajez soția ca asistent social, că aveam un post liber la primărie. I-am explicat frumos că nu pot face nimic, decât doar că ea trebuie să-și depună dosarul și să se înscrie la concurs la fel ca toți ceilalți. «Aaa, dar nu așa!»; Păi, cum altfel? Orice post de funcționar public se scoate la concurs. N-am cum să inventez eu acum apa caldă. Pentru că l-am refuzat, de atunci a început «Jihad»-ul. El nu vrea să colaboreze deloc cu mine cu noi, primăria, iar oamenii din comună suferă din cauza asta!”.

De aceea, Tamaș este decis să meargă în audiență la șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui și să ceară ajutor pentru rezolvarea acestei probleme: ”Așa nu mai pot continua mult. Ori îl vor convinge pe domnul Bernevic să colaboreze, ori să pună pe altcineva care vrea să facă treabă cu adevărat. Avem atâtea probleme în comună, atâtea cazuri de furturi rămase cu AN (autor necunoscut). Nu ar fi mai bine să colaborăm ca să rezolvăm problemele astea?”.

IPJ Vaslui susține că l-a verificat pe Bernevic și că acesta este imaculat!

Primarul de Șuletea susține că de-a lungul timpului a înaintat mai multe plângeri către conducerea IPJ Vaslui, în urma cărora au fost efectuate controale la nivelul Postului de Poliție Șuletea. Însă, ulterior, lucrurile au rămas neschimbate, șeful de post Bernevic refuzând în continuare să colaboreze cu Primăria Șuletea.

De altfel, în urma solicitării reporterilor Est News de a furniza un punct de vedere față de acest caz, IPJ Vaslui a avut o reacție, prin intermediul purtătorului de cuvânt Loredana David, care îl exonerează de orice vină pe șeful de post de la Șuletea: ”Activitatea polițiștilor de la Postul de Poliție Șuletea a fost analizată în mai multe rânduri la nivelul IPJ Vaslui, nefiind constatate aspecte negative în ceea ce privește exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență. Menționăm de asemenea că activitatea Postului de Poliție Șuletea este în permanență monitorizată de Secția de Poliție Rurală nr. 5 Murgeni”.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: