Home / Administratie / Absență totală a parlamentarilor vasluieni de la manifestarea dedicată Zilei Armatei

Absență totală a parlamentarilor vasluieni de la manifestarea dedicată Zilei Armatei

Nici unul din cei 13 parlamentari din județ nu a fost prezent, ieri, la manifestarea dedicată Zilei Armatei, eveniment la care, însă, au răbdat în frig, mai bine de o oră, veteranii de război. În schimb, s-au înghesuit în prim-plan, ca de obicei în preajma alegerilor, reprezentanții tuturor partidelor parlamentare de la noi din județ.

Ziua Armatei Române se pare că nu reprezintă un subiect de interes pentru parlamentarii vasluieni. Deputații și senatorii vasluieni, 13 la număr, au preferat să stea la căldurică, unii poate prin Parlament, decât să zgribulească alături de veteranii de război care, în ciuda anilor și a bolilor, au rezistat vitejește mai bine de o oră în picioare. În schimb, partidele politice, care, peste o lună și jumătate, au din nou nevoie de voturile populației, și-au trimis reprezentanții să depună câte o coroană de flori la monumentul eroilor din fața Liceului ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Pentru a ieși, probabil, în evidență față de celelalte partide, o formațiune a depus și o a doua jerbă, prin Organizația de Femei.

Însă, dacă parlamentarii în funcție au lipsit, nu același lucru se poate spune despre o parte din noii candidați de pe listele pentru Senat și Camera Deputaților. Ce-i drept, nici aceștia nu au fost prea mulți, dar au existat, în special doamnele candidat.

De asemenea, s-a observat și absența majorității șefilor de instituții deconcentrate, excepție făcând, ca de obicei, câțiva directorași și șefii structurilor de ordine publică.

În rest, ceremonialul, în organizarea Centrului Militar Județean și a Primăriei Vaslui, s-a desfășurat după același tipar: slujba de pomenire a eroilor neamului, oficiată de mulți, mulți preoți, cuvântările și mesajele ălor mari de la București, unele parcă interminabile în condițiile date de vreme, și depunerea de coroane. Totul s-a încheiat cu onorul dat de militarii puțini care au mai rămas prin județ. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

SC CUP SA Bârlad, în toiul lucrărilor de montare a instalațiilor de iluminat pentru sărbători

Compania de Utilități Publice SA ...

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: