Home » Justitie » Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul unei fetițe de patru ani care a ajuns în stare gravă la spital

Avocatul Poporului s-a sesizat în cazul unei fetițe de patru ani care a ajuns în stare gravă la spital

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil în vârstă de patru ani din Vaslui, care a ajuns în stare gravă la spital, existând suspiciunea ingerării de insecticid.

Serviciul de Ambulanță Vaslui a fost solicitat, săptămâna trecută, de o femeie care a afirmat că a îngurgitat insecticid. La domiciliul indicat s-au descoperit un bărbat și o femeie, aflați în stare de ebrietate, și fetița acestora, în vârstă de patru ani, neîngrijită și înfometată.

Fetița a fost transportată la spital, împreună cu mama, pentru îngrijiri.

În urma în sesizării făcută, specialiștii DGASPC au mers la spitalul din Vaslui pentru a vedea dacă fetița nu se află în pericol și din primele verificări s-au conturat elemente de risc și neglijare. Această familie se afla sub monitorizarea Primăriei Rebricea, minora fiind inclusă într-un program de prevenire a separării copilului de părinți. Cazul rămâne în evaluare, iar dacă, în final, se impune separarea copilei de mediul familial, DGASPC Vaslui va apela la instanță întrucât mama a refuzat instituirea unei măsuri de protecție. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: