Home » Sport » Bârladul găzduiește un curs de arbitri nivel 1 World Rugby

Bârladul găzduiește un curs de arbitri nivel 1 World Rugby

Federația Română de Rugby, prin Comisia Centrală a Arbitrilor, a ales municipiul Bârlad ca loc de desfășurare a unui nou curs de arbitri nivel 1 World Rugby. Cursul va avea loc vineri, 4 noiembrie, la Bârlad, cu începere de la ora 10:00.

Cei care vor accepta această provocare au oportunitatea de a-l avea ca lector pe Vlad Iordăchescu, arbitrul numărul unu în România, care are pregătirea necesară să predea cursuri până la nivelul 3 World Rugby. Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să trimită un email la adresa vlad.iordăchescu@frr.ro. Termenul limită pentru trimiterea cererilor de participare este de 3 noiembrie, ora 16:00. Cursurile sunt gratuite, iar la finalul acestora participanții vor primi un certificat de participare, World Rugby nivel 1, eliberat de CCA.

Demersul Comisiei Centrale de Arbitri urmărește îmbunătățirea cunoștințelor teoretice și practice ale participanților la curs, care ar face ca și nivelul jocului de rugby să crească la aceste categorii de vârstă. Este o bună oportunitate în mod special pentru jucători să aprofundeze „Legile Jocului de Rugby”, iar oficialii se vor axa pe explicarea celor mai importante momente precum avantajul, breakdown, antijoc, Dar și să ofere posibilitatea jucătorilor să fie implicați activ, în procesul de conducere a meciurilor de copii la AMRB”. Fiecare cursant va gestiona anumite situații de joc, precum începerea/reînceperea , grămada ordonată , marginea, prin rolul de arbitru.

Ne așteptăm să participe în jur de 25 de cursanți, care trebuie să fi împlinit 16 ani. Ei vor proveni atât din județul Vaslui, cât și din județele limitrofe. Nu li se impune să fi practicat acest sport, ci doar să cunoască regulamentul bine. Jocul de minirugby, rugby-ul la nivel de juniori, a crescut foarte mult și pentru că avem din ce în ce mai multe echipe avem nevoie și de mai mulți arbitri. Iar zona Moldovei, pe lângă București este una din cele mai potente zone în ce privește activitatea rugbystică, motiv pentru care cursul va avea loc la Bârlad”, ne-a declarat Dan Tufaru, profesor la Clubul Sportiv Școlar Bârlad.

28 de persoane au absolvit cursul pentru oficiali de meci nivel 1 World Rugby, organizat de FRR în octombrie

La cursul anterior organizat de FRR la sediul din București pe 19 și 20 octombrie au participat în jur de 50 de persoane, dintre care 28 au absolvit atât modulul teoretic, cât și pe cel practic. Printre cei prezenți s-au aflat și câțiva jucători de SuperLiga, printre care internaționalii Cătălin Dascălu și Florin Ioniță. Lectorii acestui curs au fost Paul Bargaunas, Valeriu Toma, Viorel Popescu și Dănuț Frăsineanu, în ultima zi fiind alături de cursanți și Daniel Mitrea,Regional Training Manager la World Rugby și Rugby Europe.

M-am bucurat că au fost atât de mulți participanți și mai ales toți jucători activi, unii foarte tineri, cu vârste de 15, 16 ani, cel mai tânăr avea chiar 14 ani. Mi-a plăcut entuziasmul și dorința lor de a învăța cât mai multe și mai ales că au răspuns toți pozitiv întrebării de a oficia în jocurile de copii de la AMRB. Sperăm să îi vedem cât mai repede în teren, la meciurile din următoarele etape ale Campionatului de Mini Rugby organizat de AMRB.”, a declarat Paul Bargaunas (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: