Home » Justitie » Capul rețelei de contrabandă cu țigări din Zorleni, Fâșicaru, rămâne în arest la domiciliu!

Capul rețelei de contrabandă cu țigări din Zorleni, Fâșicaru, rămâne în arest la domiciliu!

de Răzvan CĂLIN

Judecătorii vasluieni au respins cererea lui Vasile Fâșicaru (capul rețelei din Zorleni care trafica țigări de contrabandă) de a fi pus sub control judiciar.

Vasile Fâșicaru rămâne în continuare în arest la domiciliu, deși a solicitat recent ca această măsură să fie înlocuită cu cea a controlului judiciar. În urmă cu câteva zile, Tribunalul Vaslui a analizat cererea lui Fâșicaru și în cele din urmă a decis să i-o respingă.

”Constată legalitatea și temeinicia măsurii arestului la domiciliu dispuse față de inculpatul Fâșicaru Vasile, fiul lui Petru și Agripina, trimis în judecată prin rechizitoriul nr.31/D/P/2016 din 22.09.2016, al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Biroul Teritorial Vaslui. În condițiile art.348 și art.207 C.proc.pen. menține măsura arestului la domiciliu. În baza art.242 alin.2 C.proc.pen., respinge, ca nefondată, cererea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, formulată de inculpat”, se precizează în decizia judecătorilor vasluieni.

Reamintim că Fâșicaru, împreună cu Mirela Ghiorghiță, femeia cu care trăiește în concubinaj de mai mulți ani, au pus pe roate un grup infracțional specializat pe comercializarea țigărilor de contrabandă. Din grupul coordonat de cei doi au făcut parte și vânzătoarele din magazinele pe care Fâșicaru le deținea în comuna Zorleni. Practic, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui au stabilit că țigările de contrabandă erau cumpărate de gașca lui Fâșicaru de la mafia contrabandiștilor ce acționează în Piața ”Sf. Ilie” din Bârlad, după care erau vândute prin intermediul celor două magazine deținute de Fâșicaru în Zorleni. Anchetatorii au mai stabilit că prejudiciul cauzat bugetului de stat de această rețea infracțională în perioada 2013 – 2015 se ridică la aproximativ nouă miliarde de lei vechi.

Odată cu aplicarea măsurii de arest la domiciliu în cazul lui Fâșicaru, instanța a mai decis ca Mirela Ghioghiță să fie pusă sub control judiciar, iar restul persoanelor implicate în acest dosar sunt cercetate în stare de libertate.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: