Home » Invatamant » Emoțiile continuă pentru directorii unităților școlare!

Emoțiile continuă pentru directorii unităților școlare!

Până acum, dintre instituțiile de învățământ bârlădene, au fost reconfirmați pe funcții directorii de la Liceul Pedagogic și Liceul ”Mihai Eminescu”.

Epopeea concursului pentru ocuparea posturilor de director al instituțiilor de învățământ locale este departe de a se fi terminat. Zilele acestea, la sediul Inspectoratului Școlar al Județului (ISJ) Vaslui comisiile de examen s-au reunit din nou, candidații trebuind să treacă prin ”furcile caudine” ale celor două probe: evaluarea CV-ului și interviul.

Până în momentul de față, dintre unitățile de învățământ din Bârlad, Școala Gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici” (fosta Școală nr. 8) și Școala Gimnazială ”Stroe S. Belloescu” (fosta Școală nr. 10) sunt cele care au înregistrat câte două candidaturi pentru aceste funcții. În cazul primei unități, pentru fotoliul de director s-au înscris profesorii Georgel Bradu (actualul nr. 1 al școlii) și Mariana Balan, iar pentru director adjunct, profesoara Mariana Florescu (cea care ocupă și în prezent această funcție). Trebuie spus că Mariana Balan este cea care a candidat și a și câștigat deja concursul pentru ocuparea postului de director al Școlii Gimnaziale V. I. Popa” (fosta Școală nr. 6). Legislația în vigoare îi permite să candideze pentru aceeași funcție la mai multe instituții de învățământ însă, în cazul în care va fi desemnată victorioasă la ambele școli, va trebui să se decidă doar asupra unuia.

Fotoliul de director al Școlii ”Stroe S. Belloescu” este râvnit atât de actualul ocupant – profesorul Valeriu Frumuz – dar și de profesoara Irina Buzamăt. Din cauza numărului redus de elevi, organigrama acestei școli nu prevede și un post de director adjunct. La Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”, s-au înscris în cursă profesoarele care dețin actualmente aceste funcții – Tița Chiru pentru director și Mihaela Cîrjonțu, director adjunct. Însă, pe lângă acestea, la ambele funcții s-a înscris și profesoara Daniela Rodica Horoiță Jîtcă.

O situație similară este și la Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu”, unde actualele ocupante ale celor două fotolii – director Gabriela Pașca și director adjunct Daniela Marinescu – s-au înscris în cursa pentru un nou mandat. Cele două au fost deja declarate câștigătoare și, automat, reconfirmate pe funcție. În cazul Colegiului Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Bârlad, fotoliul de director a fost câștigat de profesoara Irina Elena Chiriac, iar cele două posturi de director adjunct au revenit profesorilor Mihaela Ilie și Costel Eugen Pascaru. Cât privește Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Bârlad, aici au fost reconfirmați directorul Gheorghe Pricop și directorul adjunct Veronica Mihaela Huiban.

Singura unitate de învățământ din Bârlad unde nu s-a înscris nimeni (nici pentru postul de director, nici pentru cel de director adjunct) este Școala gimnazială ”Manolache Costache Epureanu”. Aici au rămas în continuare pe posturi Bogdan Jora (director) și Niculina Artene (director adjunct). (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: