Home » Politic » Președintele PSD din R. Moldova s-a retras de pe lista de candidați la Parlament

Președintele PSD din R. Moldova s-a retras de pe lista de candidați la Parlament

Președintele PSD din Republica Moldova, Victor Alexeev, s-a retras de pe lista de candidați din Vaslui pentru Parlamentul României, deși fusese votat pe un loc eligibil de Comitetul Județean Executiv. Primele poziții de pe cele două liste de candidați sunt ocupate de actuali parlamentari.

Lista de candidaturi din județul Vaslui pentru Camera Deputaților a suferit unele modificări esențiale față de ceea ce, în urmă cu o lună, votaseră cei peste o sută de membri ai Comitetului Județean Executiv. Astfel, președintele Organizației PSD din Republica Moldova, Victor Alexeev, care se afla pe locul trei, unul eligibil, nu se mai regăsește deloc pe listă, după ce, așa cum a afirmat liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, și-ar fi retras candidatura. Locul său a fost luat de deputatul Irinel Stativă care, astfel, mai urcă o poziție față de lista de candidaturi votată de colegii săi de partid.

O altă modificare este în fruntea listei, unde Ana Birchall, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, a făcut rocada cu Adrian Solomon care, deși a pierdut alegerile locale la Primăria Bârlad în vara acestui an, a fost trecut pe primul loc. Fost viceprimar al aceluiași oraș în mandatul 2004-2008, Solomon a ajuns deputat în urmă cu opt ani, în prezent fiind președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților.

Pe un loc eligibil a ajuns și fostul viceprimar al municipiului Huși, Aurel Căciulă, care a urcat două poziții pe lista de candidaturi la Camera Deputaților, respectiv până pe locul IV. Directorul Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Vaslui, Ramona Mocanu, care ocupă și funcția de trezorier a Organizației Județene Vaslui a PSD, a rămas pe poziția a cincia, în timp ce actualul deputat Dan Bordeianu încheie lista de candidaturi, pe locul șapte.

Lista de candidați PSD pentru Senat a rămas nemodificată față de ceea ce s-a votat în Comitetul Județean Executiv, la mijlocul lunii septembrie. Astfel, pe primul loc se află soția președintelui Organizației Județene de partid, Gabriela Crețu, care se află la finalul primului mandat de senator. În vârstă de 51 de ani, Crețu a mai fost deputat în perioada 2004-2007, renunțând la finalul de mandat pentru a merge în Parlamentarul European, unde a fost membru al acestui for timp de doi ani și jumătate. Ulterior, pentru următorii trei ani, a primit portofoliul de reprezentant al Senatului României pe lângă instituțiile europene.

Poziția secundă pe aceeași listă de candidaturi este ocupată tot o femeie, respectiv Doina Silistru, care speră să prindă și cel de-al patrulea mandat consecutiv de senator. Pe locul al treilea pe lista PSD Vaslui pentru Senat se află primarul comunei Coroiești, Cristian Lungu, care, în vara acestui an, a câștigat al cincilea mandat consecutiv de edil.

Social-democrații vasluieni și-au propus pentru alegerile din 11 decembrie obținerea a două din cele trei mandate de senator ce revin județului Vaslui, precum și cinci din cele șapte locuri pentru Camera Deputaților.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: