Home » Sanatate » Un fost polițist a făcut stop cardiac într-un magazin din apropierea unei școli, în timp ce-și aștepta nepoata să iasă de la cursuri

Un fost polițist a făcut stop cardiac într-un magazin din apropierea unei școli, în timp ce-și aștepta nepoata să iasă de la cursuri

Un fost polițist a făcut stop cardiac într-un magazin din apropierea unei școli din municipiul Vaslui în timp ce-și aștepta nepoata să iasă de la școală, incidentul petrecându-se la câteva zeci de metri de locul în care se desfășurau manifestațiile dedicate Zilei Armatei Române.

Bărbatul de 70 de ani se afla într-un magazin din apropierea Școlii nr. 3 ”Constantin Parfene” Vaslui și, în timp ce-și aștepta nepoata să iasă de la cursuri, i s-a făcut rău și s-a prăbușit pe pardoseală. Speriată, vânzătoarea a sunat la numărul de urgență 112, două echipaje medicale de la Ambulanță ajungând, pe rând, la intervenție, fostul polițist fiind găsit în stop cardiac.

În urma efectuării manevrelor de resuscitare, am reușit să repornim activitatea cardiacă a pacientului, după stabilizare fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Bărbatul a început să aibă o respirație spontană și, din ceea ce mi-au spus medicii de la spital, începuse să dea semne că se trezește”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

Incidentul în cauză s-a petrecut la câteva zeci de metri de locul în care se desfășurau manifestațiile dedicate Zilei Armatei Române și la care participau oficialitățile locale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: