Home » Sport » Atletico Vaslui vrea să își ia revanșa în fața gălățenilor de la CS Sporting Liești

Atletico Vaslui vrea să își ia revanșa în fața gălățenilor de la CS Sporting Liești

Atletico Vaslui caută revanșa în fața gălățenilor de la Sporting Liești, după ce a fost surclasată în confruntarea anterioară. Va juca în deplasare, sâmbătă, de la ora 15:00.

Parcursul formației Atletico Vaslui în Cupa României a luat sfârșit în luna august după 0 – 3 cu Sporting Liesti. Deși meciul a început sub semnul echilibrului, în cele din urmă terenul a fost înclinat către poarta vasluienilor de jocul mai inspirat al adversarilor. Primele ocazii i-au aparținut totuși lui Valentin Buhăceanu, transferat de Atletico Vaslui în această vară. Venit la Vaslui ca golgheter al ”Bucovinei Pojorâta”, acesta și-a arătat clasa în primul tur când a marcat de trei ori pentru a asigura calificarea formației sale, scor 4 – 1 cu Gloria Ivești. În acest meci însă nu a mai reușit să concretizeze ocaziile avute. Bârlădeanu a deschis scorul pentru echipa oaspete și avea să dubleze avantajul formației sale cu doar cinci minute după debutul reprizei secunde. Sprânceană a pus sare pe rană și a mai punctat o dată în minutul 83 pentru a stabili scorul final.

Deși Atletico a început campionatul cu o înfrângere, trecerea timpului a adus noi și noi rezultate pozitive pentru vasluieni, care au mai pierdut o singură dată de atunci. Au reușit însă șase victorii, iar cele 18 puncte obținute au plasat echipa pe podium. Victoriile nu au venit întamplător, pentru că Atletico Vaslui are cel mai bun golaveraj din Liga a III-a, cu 24 de goluri marcate și doar 10 primite. Iar la nivelul celor cinci serii ocupă locul doi, după SCM Pitești, care a marcat tot 24 de goluri dar a primit doar patru. Doar două echipe au reușit rezultate mai bune în Seria I, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, cu 20 de puncte și AFC Harman, cu doar un punct mai mult. CS Sporting Liesti au avut un parcurs ceva mai modest și ocupă locul cinci cu 16 puncte și cu un meci mai mult disputat. Gălățenii au câștigat de cinci ori, au remizat o dată și au pierdut de trei ori. Gălățenii nu au avut timp să se bucure prea mult de succesul din Cupa României în fața vasluienilor și au pierdut etapa următoare, cu CS Aerostar Bacău.

Vasluienii s-au distrat în schimb etapa trecută cu băcăuanii, pe care i-au învins cu un neverosimil 6 – 2. Buhăceanu cu un hattrick și Hany Ragab cu o dublă au făcut spectacol spre deliciul spectatorilor. Timis a marcat și el pentru încă o victorie concludentă a favoriților noștri. Deschiderea de scor a venit în minutul nouă, când Buhăceanu a marcat din penalty, iar la pauză scorul era deja 4 – 0 după ce și-au mai trecut numele pe lista marcatorilor egipteanul Hany Ragab și puștiul Timis, iar Buhăceanu a mai marcat o dată. Repriza a doua a pornit la fel de prost pentru oaspeți, al căror portar a mai fost învins de două ori, de Buhăceanu și Hany Ragab. Aerostar Bacău a redus din diferență după ce au marcat Istrate și Tudorache.

CS Sporting Liesti a suferit în schimb o înfrângere etapa trecută, în deplasare la CS Știința Miroslava. Într-un meci în care au fost complet surclasați, gălățenii au primit două goluri și nu au reușit să marcheze. (G.P)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: