Home » Sanatate » Confort îmbunătățit în ceasul al doisprezecelea. Spitalul bârlădean schimbă mobilierul

Confort îmbunătățit în ceasul al doisprezecelea. Spitalul bârlădean schimbă mobilierul

Secțiile Pneumologie și Psihiatrie ale Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad vor beneficia de dotări noi pentru îmbunătățirea condițiilor de cazare a pacienților. Piese de mobilier și accesorii pentru paturi nu au mai fost înlocuite de ani de zile și s-au deteriorat atât de mult încât nu mai pot fi folosite. Saltele vechi, perne uzate și pătate, scaune și mese dezmembrate nu dau bine deloc în fața autorităților sanitare în aceste momente în care Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui este cu ochii pe spitalul bârlădean.

Dincolo de presiunea DSP, realitatea existentă în aceste secții nu mai poate fi ignorată la nesfârșit. Consiliul Local Bârlad a aprobat, săptămâna trecută, alocarea sumei de 120.000 de lei, bani cu care spitalul să achiziționeze obiecte de mobilier și accesorii pentru pat. Municipalitatea a luat această decizie după ce, pe 30 septembrie, conducerea spitalului a transmis o adresă Primăriei, prin care solicita alocarea a 120.000 de lei pentru dotarea secțiilor cu 100 de saltele de pat cu huse impermeabile, 100 de perne, 100 de noptiere, 60 stative mobile de perfuzie, 50 de scaune și 25 de mese. Toate aceste obiecte, absolut necesare îmbunătățirii confortului pacienților, trebuie să fie achiziționate până la sfârșitul acestui an, altfel spitalul va pierde finanțarea de la Consiliul Local.

Confortul precar al pacienților internați în cele două secții și starea deplorabilă a clădirii care le adăpostește, sunt principalele motive pentru care DSP nu a emis nici până acum autorizațiile de funcționare a Pneumologiei și Psihiatriei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: