Home » Justitie » Parcarea autoturismelor pe înțelesul tuturor, explicată de Poliția Rutieră Bârlad

Parcarea autoturismelor pe înțelesul tuturor, explicată de Poliția Rutieră Bârlad

Zilnic polițiștii Biroului Poliției Rutiere Bârlad transpiră abundent în efortul de a restabili ordinea și disciplina în traficul rutier pe raza municipiului. Amenzi, avertismente, permise auto ridicate, întreg arsenalul pe care-l au la dispoziție este folosit pentru a-i corecta pe șoferii incompetenți.

Mai nou, polițiștii de la Circulație recurg chiar și la exemplul personal pentru a-i lumina pe aceștia. De exemplu, zillele trecute, le-au oferit conducătorilor auto o veritabilă demonstrație de competență și de respect pentru lege. Cine a trecut, la orele dimineții, pe strada Nicolae Tonitza, a avut norocul să vadă ”live” cum se execută corect o parcare, autorul fiind un polițist de la Circulație, iar mașina parcată fiind, evident, a Poliției Române.

Ca să nu încurce cumva circulația rutieră de pe această stradă și așa încercată, dom’ polițist a urcat mașina pe trotuar, de-a curmezișul acestuia. Pe unde treceau pietonii? Cum, pe unde? Coborau frumușel în carosabil, mergeau printre mașinile aflate în trafic până depășeau mașina poliției, după care, hopa-sus, înapoi pe trotuar. Fără riscuri, fără pericole! Doar nu era să treacă prin mașina poliției, ca Superman! S-ar fi accidentat!

Ar mai fi existat și posibilitatea ca vreun pieton neobrăzat să-i atragă atenția polițistului că un articol din legislația rutieră spune că „se interzice oprirea voluntara a vehiculelor pe trotuar, dacă nu se asigura spațiul de cel putin un metru pentru circulația pietonilor”. Dar nu-i frumos sa te iei de polițiștii de la Circulație! Legile nu sunt pentru ei. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

One comment

  1. SM…….sunt Dumnezeii militiei barladene alaturi de boss-ul CV.. sunt cei mai corecti , cinstiti si patrioti oameni , toti suntem niste prosti in comparatie cu ei. Noroc ca s-au nascut ei ca sa ne lumineze pe toti sa ne invete ei pe noi ,fraierii , cum se face trebusoara. O institutie a statului roman in care bagam sute de milioane de euro ,isi bate joc de lege de cetateni .

%d blogeri au apreciat: