Home » Justitie » Scară de bloc din Vaslui, invadată de gaz după ce un tânăr a rupt intenționat o conductă de distribuție

Scară de bloc din Vaslui, invadată de gaz după ce un tânăr a rupt intenționat o conductă de distribuție

Casa scării a unui bloc de locuințe din Vaslui a fost invadată de gaz, după ce un tânăr de 36 de ani a rupt o conductă de distribuție de la intrarea în imobilul cu patru etaje. Pompierii și societatea de furnizare a gazului au intervenit de urgență pentru a preveni producerea unei explozii.

La un pas de catastrofă într-un bloc din Vaslui, după ce un tânăr s-a „distrat” cu o conductă de gaze. Bărbatul a tras puternic de conducta de gaze de la intrarea în blocul 372, din zona ICIL a municipiului Vaslui, ceea ce a condus la ruperea țevii și împrăștierea gazului pe casa scării imobilului cu patru etaje. Intervenția pompierilor s-a făcut la solicitarea unui echipaj de jandarmi, care fusese solicitat pe motiv că un grup de tineri provoacă scandal în zona respectivă. Totodată, o echipă a societății Gaz-Est SA Vaslui s-a deplasat la blocul 372 și a oprit furnizarea gazelor.

În urma incidentului, gazul a intrat pe casa scării, motiv pentru care pompierii au rămas în zonă pentru asigurarea măsurilor specifice de securitate. Echipajul de intervenție s-a retras abia după aerisirea scării, fără a fi nevoie de evacuarea locatarilor”, a declarat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Petru Iftene.

După ce a rupt conducta de gaz, tânărul de 36 de ani a părăsit zona, însă a fost prins de către jandarmi și condus la sediul Poliției Municipale Vaslui. Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele său pentru distrugere, urmând să stabilească și motivul pentru care vasluianul a rupt respectiva conductă de gaze. (Ionuț PREDA)

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: