Home » Justitie » Trei tâlhari minori s-au ales cu dosar penal. Ei tâlhăreau oamenii pe stradă

Trei tâlhari minori s-au ales cu dosar penal. Ei tâlhăreau oamenii pe stradă

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Bârlad au în lucru un dosar penal în care efectuează cercetări față de trei minori cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, doi din municipiul Bârlad și unul din comuna Bogdănești, bănuiți de comiterea de infracțiuni pe raza municipiului Bârlad.

Un minor în vârstă de 16 de ani a abordat sâmbătă un tânăr de 17 ani, care se deplasa pe strada 1 Decembrie din municipiul Bârlad și i-a cerut bani. Pentru că a fost refuzat, minorul l-a controlat pe tânăr prin buzunare și i-a sustras telefonul mobil. Victima a cerut să i se restituie telefonul, însă a fost amenințată cu acte de violență. La comiterea faptei au fost prezenți și ceilalți doi minori. A doua zi, victima a fost contactată de unul dintre minori care i-a transmis că îi va restitui telefonul doar dacă îi va da suma de 100 lei.

Duminică cei trei minori s-au întâlnit cu o tânără de 15 ani care se deplasa pe strada Republicii din municipiul Bârlad. Au profitat de faptul că tânăra se afla într-o convorbire telefonică și minorul în vârstă de 13 ani i-a sustras acesteia telefonul mobil din mână și a fugit de la locul faptei. Ulterior, cei trei minori au valorificat telefonul mobil.

Polițiștii au probat activitatea infracțională a persoanelor implicate în comiterea acestor fapte și au emis ordonanțe de reținere pentru minorii în vârstă de 16 ani. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, șantaj, complicitate la furt și instigare la șantaj. Prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanelor vătămate.

Tinerii au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad de luare a unei măsuri preventive.

Instanța de judecată a dispus față de aceștia măsura preventivă a controlului judiciar. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: