Home » Politic » Surpriza lui Onofrei: fosta conducere PMP Vaslui a trecut in corpore la PNL. Liberalii au luat o fracțiune și din ALDE Huși

Surpriza lui Onofrei: fosta conducere PMP Vaslui a trecut in corpore la PNL. Liberalii au luat o fracțiune și din ALDE Huși

Surpriză mare pe piața transferurilor politice din județ, chiar în preajma alegerilor generale din 11 decembrie. Fosta conducere a Organizației Județene a PMP a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că se va înscrie in corpore în PNL, după aproape o lună de tatonări. Demisionari după preluarea conducerii de către fostul liberal Corneliu Bichineț, foștii șefi ai Mișcării Populare din județ au spus că au schimbat barca politică nu pentru funcții, ci pentru a-i ajuta pe liberali în alegeri. În acest sens, ei ar fi adunat chiar și vreo 2.000 de semnături pentru susținerea candiaților PNL pentru Parlamentul României.

conferinta-pnlNu am venit la PNL pentru a ocupa pozițiile altora din partid care au muncit. Noi nu vrem decât respect. Nu cred că am făcut o alegere greșită pentru că și ceilalți colegi au făcut același lucru, adică au demisionat cu plăcere din PMP. Din cei 35 de membri ai Biroului Executiv Județean, au mai rămas doar trei la PMP și îmi propun să nu mai rămână niciunul”, a declarat fostul președinte al PMP Vaslui, Daniel Onofrei.

Tot în conferința de presă de ieri a fost prezent și fostul primvicepreședinte al Organizației Județene Vaslui a ALDE, Adrian Samson, destituit din funcție după alegerile locale din iunie. El spune că a trecut la PNL cu încă vreo 20 de colegi liberal-democrați, supărați de modul în care face politică liderul ALDE, Emil Dorin.

Liderul PNL Vaslui, senatorul Nelu Tătaru, s-a arătat încântat de decizia celor care și-au propus să strângă rândurile în jurul celor ce ”trăiesc liberal”. ”După cum se poate observa, se deschid niște porți tuturor oamenilor onești, care trăiesc liberal. Este benefic că am reușit să coagulăm ceea ce înseamnă dreapta în județul Vaslui. Avem foarte mulți foști membri PMP și ALDE care au decis să se alăture PNL pentru a face un partid care să schime mentalitatea în Vaslui”, a declarat președintele Organizației Județene Vaslui a PNL, Nelu Tătaru.

Liderul liberalilor vasluieni a anunțat că filiala pe care o conduce a depus listele de candidați la BEJ ”cu speranța unui răspuns bun din partea populației că viitorul guvern liberal va face ceva benefic pentru județul Vaslui”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: