Home » Sport » CSS Bârlad a cucerit de două ori podiumul la Crosul Loteriei Naționale Române

CSS Bârlad a cucerit de două ori podiumul la Crosul Loteriei Naționale Române

Atleții bârlădeni au reușit timpi foarte buni, pe distanța de 4 km, la Crosul Loteriei Naționale Române. Șase sportivi de la Clubul Sportiv Școlar din localitate au reușit clasări în primii zece. Din păcate doar cinci dintre ei au primit recunoaștere morală, dar și financiară din partea organizatorilor.

Raul Vrabie a câștigat cursa la categoria copii (11 – 13 ani), dar pentru că împlinise cu o zi înainte 14 ani a fost descalificat. În mod normal în concursurile de atletism categoriile participanților se fac în funcție de anul de naștere și nu la zile. După ce a obținut un rezultat foarte bun bârlădeanul a fost descalificat pe baza unui regulament absurd, deși alți șapte din primii zece erau născuți la fel ca Răul, în 2002. Aura Elena Blioju a cucerit și ea prima poziție, la categoria juniori și junioare (14 – 18 ani). La aceeași categorie Cosmin Pană a luat locul nouă. La categoria copii – băieți și fete (11 – 13) ani Alexandra Gamă a luat locul cinci, iar Sorana Țuțu și Chiper Gabriel s-au clasat pe locul nouă.

Ediția a XIX-a a competiției s-a desfășurat ieri la București sub sloganul „Aleargă pentru sănătatea ta”. Competiția a fost una cosmopolită, la seniori au câștigat doi unguri, iar la veterani pe podium s-a regăsit și o japoneză. Organizarea și desfășurarea a fost realizată cu sprijinul tehnic al Federației Române de Atletism și al Asociației Municipale de Atletism din București. Participanții s-au mai putut înscrie și la categoriile seniori și senioare (19 – 34 de ani), veterani categoria I (35 – 49), persoane cu dizabilități locomotorii și persoane cu dizabilități senzoriale.

Compania Națională „Loteria Română” a acordat 2.000 de lei pentru câștigătorii de la seniori, juniori și copii. Cei care s-au clasat pe locul doi au primit câte 1.500 de lei, iar ultimul loc de pe podium a fost recompensat cu 800. Pentru următoarele locuri s-au acordat de la 700 de lei (locul patru) la 100 de lei (locul zece). Veteranii și persoanele cu dizabilități au primit aceleași recompense, dar numai primii cinci.

A fost vremea bună, un timp bun pentru alergat și mă bucură rezultatul obținut de Aura. În fiecare an participăm la competiția această. Am obținut și acum rezultate bune. Îmi pare rău de Raul care s-a pregătit pentru această cursă care în mod normal ar fi trebuit să aibă loc pe 25 septembrie. Dacă s-ar fi respectat termenul inițial nu s-ar mai fi întâmplat această nedreptate. Se putea mai bine la unii, dar unde sunt mii de oameni când nu reușești să iei startul printre primii e greu. Trebuie să fii un pic inspirat, dar îți trebuie și ceva noroc pentru că nu se aliniază toți la linie ca să înceapă din același loc. A fost un concurs util, aceste competiții contează mult în pregătirea lor. Vin după o perioadă lungă de pregătire și au nevoie de astfel de verificări”, a declarat pentru Est News Lucian Bolgar, antrenor la CSS Bârlad.

Aura Blioju ar putea participa la Campionatul Balcanic și Campionatul European de Cros

La Campionatul Național de Cros, care s-a desfășurat pe 22 octombrie, Aura Elena Blioju s-a clasat doar pe locul opt, mult sub rezultatele cu care și-a obișnuit antrenorul. Va prinde însă echipa pentru Campionatul Balcanic și Campionatul European dacă România va participa cu lot complet format din patru + două rezerve. În primele opt s-au clasat două junioare trei care nu au voie să participe. Ea ar fi a șasea, dar totul depinde de Federația Română de Atletism care ar putea dori să nu mai apeleze la rezerve pentru a face economie.

Deși era foarte bine pregătită nu a avantajat-o traseul. A fost o vreme urâtă, a plouat și terenul s-a transformat în mocirlă. În alte condiții nu avea probleme să se impună. Sunt convins că în echipă ar putea să puncteze, nu doar să participe ca rezerva”, ne-a mai declarat Bolgar.

Următoarea competiție pentru atleții bârlădeni este Crosul 15 Noiembrie, la Brașov. Cursa va avea loc pe pe traseul parcurs de participanții la revolta anticomunistă a muncitorilor brașoveni la 15 Noiembrie 1987. Este un concurs internațional la care CSS Bârlad a luat premii de fiecare dată. (G.P)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: