Home » Business » Impozitul pe profitul reinvestit, suspendat pe termen nedeterminat. Masura intra in vigoare in urmatoarele saptamani

Impozitul pe profitul reinvestit, suspendat pe termen nedeterminat. Masura intra in vigoare in urmatoarele saptamani

Ministerul Finantelor va desfiinta practic impozitul pe profitul reinvestit, prelugind pe termen nederminat scutirea firmelor de aceasta obligatie. 

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va aproba in una-doua saptamani masura extinderii scutirii de impozit a profitului reinvestit pe o perioada nedeterminata, a anuntat, marti, ministrul de resort, Anca Dragu, in cadrul Topului National al Firmelor Private din Romania, eveniment organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in parteneriat cu Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

„Avem deja un pachet consistent pe care l-am discutat si pe care il vom aproba in una-doua saptamani prin care dorim sa extindem aceasta facilitate, respectiv scutirea de impozit a profitului reinvestit. Dorim sa o extindem pe o perioada nedeterminata pentru a aduce aceasta predictibilitate fiscala astfel incat dumneavoastra (antreprenorii n.r.) sa stiti ca si anul viitor si in 2017, 2018, 2019 veti putea beneficia de aceasta facilitate si va veti putea face un plan de afaceri avand ca input aceste informatii privind fiscalitatea in Romania. Asadar oferim contribuabililor care investesc in active precum echipamente tehnologice, calculatoare si echipamente periferice programe informatice, o continuitate in activitatea economica”, a spus Dragu.

Potrivit acesteia, IMM-urile reprezinta 90% din firmele din Romania si contribuabili semnificativi pentru bugetul statului.

Scutirea de impozit a profitului reinvestit era valabila pana la sfarsitul acestui an. Agentii economici sunt scutiti integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit in echipamente tehnologice, respectiv masini, utilaje si instalatii de lucru

Sursa: incont.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: