Home » Invatamant » Profesor din Berezeni, trimis în judecată pentru corupere sexuală de minori

Profesor din Berezeni, trimis în judecată pentru corupere sexuală de minori

Un profesor de la Școala Rânceni, comuna Berezeni, a fost trimis în judecată de magistrații Judecătoriei Huși, pentru comiterea infracțiunii de corupere sexuală a minorilor.

Profesorul Constantin Vorobchievici riscă până la cinci ani de închisoare din cauză că ar fi ademenit două minore în vârstă de 12, respectiv, 13 ani, eleve la școala din sat, pe care le-a chemat în cancelarie și le-ar fi atins în zone intime, oferindu-le în schimb dulciuri.

”În sarcina inculpatului s-au reținut două fapte de corupere sexuală a minorilor, fapte comise în perioada ianuarie 2014 – ianuarie 2015, respectiv ianuarie 2016, una dintre fapte fiind în formă continuată”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Profesorul Vorobcievschi, care are o vechime de peste 30 de ani la catedră, și-a negat vehement faptele, atât în fața conducerii școlii, cât și a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vaslui și a susținut permanent că este victima unei răzbunări din partea colegilor.

Primul termen al procesului urmează a fi stabilit. Profesorul va preda în continuare la catedră, reprezentanții ISJ putâtn dispune retragerea lui doar dacă magistrații vor decide definitiv că este vinovat de acuzațiile care i se aduc. (G.P.)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: