Home » Sanatate » Angajații Spitalului Județean au facut grevă în saloane din cauza deficitului de personal

Angajații Spitalului Județean au facut grevă în saloane din cauza deficitului de personal

Peste 250 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Vaslui au făcut grevă, luni, în solidar cu ceilalți colegi din țară, la locurile de muncă, respectiv în saloanele cu pacienți, fără a ieși pe holurile sau în curtea unității medicale, din cauza deficitului de personal.

Salariații Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui nu au ieșit la protest pe holurile sau în curtea unității medicale, în cadrul grevei generale a personalului mediu declanșată la nivel național. Astfel, peste 250 de salariați din cei 400 prezenți, luni, la serviciu, au rămas în saloane cu pacienți din cauza deficitului de cadre medicale cu care daniela-clatinicise confruntă unitatea sanitară vasluiană.

”Evident că facem grevă și suntem solidari cu ceilalți colegi din țară. Însă, cum suntem la cota de avarii cu personalul, iar în zilele de luni și marți o parte din asistente și infirmiere se află în repaus după week-end, am rămas cu toții în saloane, fără a mai ieși pe holuri sau în curte, așa cum am făcut la greva de avertisment”, a declarat liderul Filialei Vaslui a Sindicatului ”Sanitas”, Daniela Clătinici.

Pe timpul protestului, angajații SJU Vaslui au asiguat serviciile medicale pacienților internați, în conformitate cu legislația în vigoare. Protestul salariaților din spitalul din Vaslui s-a derulat pe parcursul întregii durate a schimbului întâi, încheindu-se la ora 15.00. (Ionut PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: