Home » Sanatate » În ciuda grevei generale, Spitalul ”Beldiman” Bârlad asigură asistență medicală pentru pacienții ajunși la Urgențe

În ciuda grevei generale, Spitalul ”Beldiman” Bârlad asigură asistență medicală pentru pacienții ajunși la Urgențe

Ieri, a fost grevă generală la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad. Cadrele medicale s-au prezentat la lucru dar nu au asigurat asistența medicală decât pentru o treime din cazuri, adică numai pentru urgențe. Sindicaliștii de la Sanitas sunt hotărâți să rămână în grevă generală atât timp cât Ministerul Sănătății nu le va soluționa revendicările.

irina-moraru-sanitas-barladGreva generală va continua cât va fi necesar. Cadrele medicale, printre care și cei care nu sunt membri Sanitas, vor asigura, prin rotație, asistența medicală de urgență. Avem peste 700 de membri de sindicat, dar ni s-au alăturat și cea mai mare parte a medicilor, precum și cadre medicale care nu sunt înscrise în sindicatul nostru. Noi am anunțat din timp conducerea spitalului despre protestele ce vor urma, înainte de greva de avertisment”, a declarat Irina Moraru, președinta Sanitas din cadrul spitalului bârlădean.

Pe timpul acțiunilor greviste, pe o perioadă necunoscută deocamdată, cadrele medicale care vor fi de serviciu vor fi plătite normal. Sindicaliștii speră ca, prin protestul demarat ieri, să determine Ministerul Sănătății să elimine inechitățile existente în sistemul de salarizare. Printre altele, sindicaliștii Sanitas cer ridicarea sporurilor la nivelul anului 2016, actualmente fiind acordate la nivelul anului 2009. De asemenea, vor introducerea cadrelor medicale din cabinetele școlare în grila nouă de salarizare, precum și a personalului administrativ și TESA, dar și eliminarea discrepanțelor salariale între personalul cu studii superioare din spitalele clinice și cel din spitalele neclinice.

Cei care vor fi afectați de grevă vor fi pacienții. Operațiile vor fi reprogramate dacă nu reprezintă urgențe, ca și internările pacienților care nu se încadrează în această categorie a urgențelor medicale. La foc continuu vor rămâne Compartimentul de Primire Urgențe și secția Anestezie și Terapie Intensivă, unde nu se poate vorbi de reducerea activității. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: