Home » Sanatate » Este sau nu grevă la spitalul din Bârlad? Acțiunile ISU au bulversat greviștii

Este sau nu grevă la spitalul din Bârlad? Acțiunile ISU au bulversat greviștii

Deși, teoretic, cadrele medicale de la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad erau în grevă generală luni, nu toate știau acest lucru, unele au confirmat, cel puțin declarativ, că sunt în grevă, dar au spus că se lucrează în mod obișnuit. Atmosfera nu părea a fi una de grevă, mai ales că ambulatoriul era deschis deși, în cazul declanșării grevei, acesta nu trebuia să funcționeze.

Salariații nu au ieșit nici luni, nici marți să protesteze cu pancarte și lozinci în fața spitalului, ci au asigurat doar o treime din activitate și urgențele.

Un exercițiu de alarmare al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, prin care s-a instituit codul roșu de mobilizare în caz de cutremur, a dat peste cap greva generală a sindicaliștilor Sanitas. În timp ce în țară cadrele medicale protestau în continuare, marți, la Bârlad situația se schimbase, așa cum a declarat Daniela Clătinici, liderul Sanitas Vaslui. Aceasta a declarat pentru Est News că acel cod roșu instituit ieri dimineață împiedică cadrele medicale și nemedicale să continue greva.

Cele mai multe voci spun că instituirea acestui cod roșu nu este întâmplătoare în această perioadă în care Sanitas este în grevă generală pe timp nelimitat. Ideea declanșării acestui cod a apărut în urmă cu două săptămâni, exact când membrii Sanitas au început protestele cu greva de avertisment. Este o dovadă, spun sursele, că Guvernul și Ministerul Sănătății au luat în serios protestul celor din sănătate, dar declară că nu sunt surse pentru creșterea salarială solicitată de cadrele medicale. 

Membrii Sanitas sunt hotărâți să continue greva generală joi, deîndată ce codul roșu va fi ridicat, și să protesteze până când guvernanții le vor rezolva toate revendicările.

Comisia de Muncă din cadrul Camerei Deputaților a aprobat o serie de amendamente care rezolvă o parte din revendicări, dar, deocamdată, nu se știu exact care sunt acestea. Sper ca această comisie să ia deciziile corecte în privința salarizării din Sănătate și sper, de asemenea, ca Parlamentul să aprobe hotărârile luate în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților”, a mai declarat Daniela Clătinici. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: