Home » Sanatate » Spitalul din Bârlad a achiziționat un dermatom performant

Spitalul din Bârlad a achiziționat un dermatom performant

În sfârșit, Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad a reușit să achiziționeze dermatomul mult așteptat la Compartimentul de Chirurgie plastică și reparatorie.

Spitalul bârlădean a cumpărat un dermatom electric elvețian, în valoare de 30.000 de lei, dar și o trusă de minichirurgie în valoare de 10.000 de lei. Cotidianul Est News a tras în repetate rânduri semnale de alarmă în legătură cu necesitatea dotării cu un astfel de aparat care permite realizarea unor intervenții mai puțin invazive și recuperarea mai rapidă a pacientului.

oleg-tacu„Pe 31 octombrie am realizat prima intervenție cu dermatomul proaspăt achiziționat. Am intervenit într-un caz de arsură, la un pacient de 90 de ani care prezenta arsuri de gradul IV la membrele inferioare. Arsura a afectat profund țesutul, în acest caz dermatomul fiind foarte eficient. Mă bucur că, în sfârșit, după aproape cinci ani în care am așteptat acest aparat, spitalul a găsit fondurile necesare pentru a-l achiziționa săptămâna trecută”, ne-a declarat dr. Oleg Tacu, singurul medic chirurg plastician din Spitalul „Beldiman”.

Medicul Tacu a făcut în ultimii doi ani și jumătate mai multe memorii către conducerea spitalului prin care argumenta necesitatea dotării secției de Chirurgie cu un dermatom. Medicul speră că, în viitorul apropiat, spitalul va scoate la concurs un alt post de medic chirurg plastician pentru realizarea continuității gărzilor la Compartimentul de Chirurgie plastică și reparatorie, destul de solicitat în ultimii ani. Altfel, vor exista ca și până acum zile în care pacienții care au nevoie de intervenții de chirurgie plastică vor aștepta singurul medic chirurg plastician să se întoarcă din concediu, sau se vor orienta către alte spitale. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: