Home » Invatamant » Anamaria Gheorghiță, elevă a Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad și-a lansat prima carte

Anamaria Gheorghiță, elevă a Liceului „Mihai Eminescu” din Bârlad și-a lansat prima carte

Eveniment emoționant, ieri, la biblioteca Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad. O elevă din clasa a XI-a Filologie și-a lansat prima sa carte, în prezența colegilor de clasă, a profesorilor și a conducerii liceului.

Anamaria Gheorghiță, de 17 ani, a simțit nevoia de a-și crea propriul univers plin de bucurie și libertate, pe care l-a transpus într-o carte al cărei titlu este „1 noiembrie” (ziua sa de naștere).

Cartea pe care am lansat-o prezintă povestea unei fete visătoare care trăiește în propriul ei vis. Am încercat să mă detașez de lucrurile din jurul meu, de problemele de zi cu zi și să trăiesc într-un vis, un univers cu mai multe personaje, fiecare având o parte din mine. Am modificat lumea și am recreat-o așa cum mi-aș dori eu să fie. Evident că nu sunt captivă în acest univers decât ca scriitoare. Cartea are un final fericit, pe care-l vor afla toți cei care o vor citi”, a mărturisit autoarea.

Volumul „1 noiembrie” a apărut în 100 de exemplare la editura bucureșteană „Alcris”.

Prezentarea cărții elevei Anamaria Gheorghiță a fost făcută de către profesoara Luminița Bichir, profesoara de limba română a autoarei: Anamaria a scris teatru, poezie, beletristică, iar cartea pe care a lansat-o astăzi este de beletristică. Personajul principal este unul în care vă veți regăsi, pentru că fiecare dintre noi trăiește într-o lume a visurilor. Realitatea poate fi schimbată doar de noi”.

Anul acesta, profesoara Luminița Bichir și Liceul „Mihai Eminescu” au avut parte de două astfel de lansări. În martie, o altă elevă a profesoarei Luminița Bichir, Andreea Ailincăi, și-a lansat propria carte și se pare că numărul scriitorilor din rândul elevilor este în creștere.

Sunt mândră că mai sunt printre elevii noștri și niște muguri care vor să înflorească și să scoată din sufletul lor tot ceea ce este mai bun. Visle se pot împlini, de aceea nu este imposibil ca, într-o zi, Anamaria să obțină premiul Nobel pentru literatură”, a spus diriginta autoarei, prof. Cristina Dimofte. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: