Home » Justitie » Cine-i vinovat? Muncitorul sau angajatorul? Accidentul de la Mândra, încă învăluit în mister

Cine-i vinovat? Muncitorul sau angajatorul? Accidentul de la Mândra, încă învăluit în mister

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui continuă să monitorizeze accidentul de muncă de la fabrica de ulei din Bârlad în urma căruia un muncitor a fost rănit destul de serios.

În momentul de față, ancheta trebuie să stabilească cu exactitate circumstanțele în care s-a produs incidentul și, mai ales, cine anume se face vinovat, muncitorul sau angajatorul.

Gheorghe Chirvase, director ITM Vaslui (2)”Trebuie stabilit clar ce și cum s-a întâmplat în acest caz. Dacă este vina angajatului, sau a angajatorului, or dacă vorbim de un cumul de factori care au dus la producerea acestui incident nefericit. În funcție de ceea ce va releva ancheta, se vor lua măsurile legale ce se impun. Indiferent că vorbim de sancțiuni sau aplicarea unui plan de măsuri pentru remedierea unor eventuale probleme ce vor fi constatate. Oricum, până acum este clar că e vorba despre un accident de muncă în urma căruia un muncitor s-a ales cu incapacitate temporară de muncă. Cât anume va dura această incapacitate, rămâne să stabilească medicii”, ne-a declarat Gheorghe Chirvase, șeful ITM Vaslui.

Marți, 1 noiembrie, un muncitor de la SC Mândra SA Bârlad a ajuns în spital după ce a fost agățat de manșeta salopetei de o bandă transportoare. Omul a suferi mai multe leziuni la o mână, un picior și coloana vertebrală, însă, din fericire, nu a fost vorba despre leziuni grave (de genul fracturilor) care să-i fi pus viața în pericol. (Răzvan CĂLIN)

Foto: cu fabrica

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: