Home » Administratie » Bârladul sub lupă! Un TIR s-a ”plimbat” prin Bârlad cu tot cu un parapet mobil!

Bârladul sub lupă! Un TIR s-a ”plimbat” prin Bârlad cu tot cu un parapet mobil!

Despre necazurile pe care traficul rutier greu le provoacă infrastructurii Bârladului am tot scris în nenumărate rânduri. Străzi distruse, rețele de canalizare și de apă făcute praf, blocuri măcinate de mastodonții cu roți ce trec fără încetare zilnic prin oraș. La un moment dat, edilii bârlădeni, cu acceptul celor de la Biroul Poliției Rutiere Bârlad, au amplasat pe Podul Pescăriei, una dinte arterele cele mai tranzitate din oraș, un șir lung de așa numite balize mobile. Sunt acele cutii din material plastic, de culoare albă sau roșie, umpluți cu apă sau cu nisip. Rolul lor este acela de a delimita o zonă restricționată, în cazul nostru, de a preveni mai ales șoferii de TIR-uri să abordeze virajele cu și mai mare atenție.

Nu știm cât de atent a fost șoferul unui astfel de autovehicul care joi (3 noiembrie) a luat în plin doi parapeți din aceștia de plastic. A acroșat cele două ”cărămizi” de plastic, le-a luat pur și simplu sub roți și le-a târât pe o distanță apreciabilă. A scăpat de ”lest” abia pe strada Vasile Pârvan, în apropierea muzeului cu același nume, când cele două balize au sărit de sub roțile TIR-ului. Deși au caracter preventiv, de atenționare a șoferilor, iată că sunt și unii care au nevoie de mai mult de atât pentru a circula în mod decent pe drumurile publice. (Răzvan CĂLIN)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Cand vom scapa de acel sens giratoriu improvizat pe acele poduri care la iesirea in str.Ioan Popescu rupe tirurile in doua sau le duce cu capul tractor pe banda cealalta?Aloo politia!!!Cat mai tolerati aceasta improvizatie?

%d blogeri au apreciat: