Home » Administratie » Deszăpezirea drumurilor naționale din județ pentru acest sezon, în aer

Deszăpezirea drumurilor naționale din județ pentru acest sezon, în aer

Deszăpezirea celor peste 400 de kilometri de drumuri naționale din județ este în aer în momentul de față, în condițiile în care nu există o firmă desemnată care să se ocupe de această activitate. Conducerea Prefecturii ne dă asigurări că nu vor exista probleme dacă va ninge mâine, întrucât se vor putea aloca resurse din județele învecinate.

Actualul sezon rece se pare că ne prinde din nou nepregătiți în ceea ce privește asigurarea logisticii pentru intervenția în cazul în care situația o impune. Deși ninsorile au cam început să pună stăpânire pe anumite zone din țară, județul Vaslui nu are la această oră încheiat vreun contrat cu o firmă de deszăpezire. De fapt, s-a organizat o subprefectul-mircea-gologan-1licitație, au existat două firme care s-au înscris și, în final, atribuirea serviciului nu s-a mai făcut întrucât a existat o contestație. În consecință, procedura se va relua, ceea ce presupune noi termene, conform legislației în vigoare. Cu toate acestea, conducerea Prefecturii Vaslui ne dă asigurări că, dacă mâine ninge, nu vor exista probleme întrucât se poate apela la județele învecinate.

Pe drumurile naționale, vom interveni cu utilaje din județele învecinate, fără niciun fel de probleme. Cei de la regională vor coordona activitatea, în funcție de necesități. Trebuie să ne descurcăm cu ceea ce există”, a declarat subprefectul Mircea Gologan.

În momentul de față, Secția Vaslui a Regionalei de Drumuri Naționale are disponibile 15 utilaje de deszăpezire, pentru alte 45, câte ar mai fi necesare, fiind organizată licitație. De asemenea, în perioada următoare, se vor monta parazăpezi în punctele critice din județ pentru a preveni blocarea drumurilor naționale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor