Home » Liceeni » Liceenii au cuvântul – Viața este o lecție!

Liceenii au cuvântul – Viața este o lecție!

Viața și tot ce trăim este asemenea unei povești, cu începuturi frumoase, dar și cu sfârșituri dureroase, cu căderi subite, dar și cu renașteri fosforescente. Fiecare dintre noi are propria poveste. Fiecare dintre noi își croiește propriul drum, pe care este silit să-l urmeze. Viața își oferă multe uși în această “călătorie”. Pe unele le deschizi de bună voie, de altele te ferești, iar pe anumite uși le deschizi fiind împins de la spate. Unele dintre acestea duc spre drumuri anevoioase și grele, unele te vor duce unde îți propui, iar altele duc spre nicăieri.

Tu ești singurul capabil de a-și alege propriul drum, nu uita doar că nu întodeauna lucrurile se întâmplă după bunul plac. Viața are grijă de fiecare lucru în parte, are grijă să suferi și să fii fericit, să plângi și să râzi, să câștigi și să pierzi. Trebuie doar să conștientizăm că după fiecare ploaie, urmează și un curcubeu. Nu trebuie să pornim pe căi neștiute atunci când avem sufletul călcat în picioare, când durerea ne mistuie sufletul sau când orgoliul urlă. Nu te lăsa lovit. De fapt, în viață tot ceea ce contează e să ne ridicăm ștergându-ne de praf și să mergem mai departe, oricât de loviți am fi. Cum spunea Charlie Chaplin “Viața este minunată dacă nu te temi de ea.”

Nu te teme să trăiești. Pentru că viața e atât de frumoasă și de fericită atunci când o trăiești cu adevărat. Atunci când te bucuri din plin de fiecare moment în parte. Când înveți să prețuiești fiecare clipă trăită, fiecare obiect și fiecare persoană, îți vei da seama că am dreptate.

Am învățat că viața întreagă reprezintă de fapt o multitudine de decizii, decizii de a ne ridica de jos, din nou și din nou…un proces de maturizare. Sa putem să fim capabili să lăsăm trecutul în amintiri și să reușim să ne bucurăm de prezent fără să ne gândim la viitor. Exista un dar în fiecare cădere și o putere în fiecare ridicare. Putem sa ajungem să stam cu adevărat drepți doar atunci când am reușit să îi iertam pe cei care ne-au trimis la pămant, dar mai ales să ne iertam pe noi însine.

Viața e o lecție. Tu ce ai învățat până acum?

(Ștefania Bianca Oatu, clasa a X- G, Științe sociale, Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: