Home » Administratie » Primarii, obligați să comunice unde se va face afișajul electoral pentru alegerile parlamentare

Primarii, obligați să comunice unde se va face afișajul electoral pentru alegerile parlamentare

Primarii din județ vor trebuie să comunice, în perioada imediat următoare, locurile unde se va face afișajul electoral pentru alegerile generale din 11 decembrie. În același timp, Prefectura a dat comandă pentru realizarea ștampilelor de control pentru cele 525 de secții de votare care vor funcționa în județ.

Pregătirile pentru alegerile generale din 11 decembrie au intrat în linie dreaptă. Prefectura Vaslui, organizator al scrutinului pentru parlamentare, susține că se află în graficul prevăzut. Astfel, s-a dat deja bun de tipar pentru cele 525 de ștampile de control pentru tot atâtea secții de votare care vor funcționa în județ. De asemenea, se centralizează datele cu privire la locurile de afișaj pentru campania electorală, urmând ca datele să fie comunicate ulterior către Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui.

Ne vom îndeplini cu rigurozitate calendarul stabilit pentru alegerile parlamentare, acesta fiind o prioritate pentru noi. Primarii au fost instruiți cu sarcinile ce le revin, iar până pe 26 noiembrie vom avea tipărite și buletinele de vot”, a declarat prefectul județului Vaslui, Isabel Bogdan.

La nivelul județului, vor fi tipărite un număr de 862.308 buletine de vot pentru cele două camere ale Parlamentului României. Biroul Electoral Județean Vaslui urmează să comunice către Prefectură și partidele care vor fi pe buletinele de vot, inclusiv cu ordinea acestora, în urma tragerii la sorți. Deocamdată, se așteaptă rezolvarea în instanță a contestațiilor existente cu privire la unele candidaturi. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: