Home » Justitie » Unui hoț din comuna Alexandru Vlahuță i s-a înfundat pentru că a șutit un moped

Unui hoț din comuna Alexandru Vlahuță i s-a înfundat pentru că a șutit un moped

Polițiștii bârlădeni l-au reținut pe Florin B., din comuna Alexandru Vlahuță, după ce acesta a săvârșit o infracțiune de furt. Acesta a fost prezentat unității de parchet cu propunerea de arestare preventivă. La sfârșitul lunii octombrie, Poliția municipiului Bârlad a fost sesizată de un bărbat din municipiul Bârlad cu privire la faptul că i-a fost sustras moped din fața unui imobil.

Polițiștii au stabilit faptul că luni seara bărbatul a mers la o persoană domiciliată într-un bloc de pe strada George Enescu din municipiul Bârlad. Acesta și-a lăsat parcat moped în fața imobilului respectiv. După aproximativ două ore, când a intenționat să plece spre domiciliu, bărbatul a constatat furtul vehiculului. În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad împreună cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Podu Turcului, județul Bacău tânărul a fost identificat în trafic, în timp ce se deplasa cu mopedul pe raza localității Podu Turcului din județul Bacău. A fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore. Ieri a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunere de arestare preventivă.

Pentru prevenirea infracțiunilor de furt de vehicule polițiștii recomandă proprietarilor să-și monteze sisteme de alarmă ca o primă barieră de stopare a intențiilor celor certați cu legea. De asemenea, după căderea întunericului, parcați vehiculele în locuri vizibile și bine iluminate. Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui apelează la spiritul cetățenesc al tuturor și vă sfătuiește să sesizați de urgență Poliția ori de câte ori observați că, în preajma unui vehicul, indiferent de locul unde este parcat, sunt persoane necunoscute, care nu au ce căuta în zonă în mod normal și care studiază atent vehiculul. Încercați să rețineți cât mai multe detalii referitoare la persoanele respective – aspect, înfățișare, înălțime, vârsta aproximativă, hainele cu care sunt îmbrăcate, direcția de deplasare, marca, numărul și culoarea mijlocului de transport pe care îl folosesc – informațiile pe care le transmiteți fiind de mare ajutor polițiștilor în eventualitatea producerii unui incident. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: