Home » Administratie » Biroul Electoral Județean funcționează într-o cameră cu igrasie, încălzită cu o aerotermă și un calorifer electric

Biroul Electoral Județean funcționează într-o cameră cu igrasie, încălzită cu o aerotermă și un calorifer electric

Biroul Electoral Județean Vaslui funcționează într-o cameră cu igrasie, încălzită cu o aerotermă și un calorifer electric, din incinta Casei de Cultură. Conducerea Prefecturii susține că a ales această locație pentru ca reprezentanții secțiilor de votare să aibă unde aștepta până la predarea proceselor verbale cu rezultatele alegerilor.

Spațiul în care funcționează Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui este unul impropriu în ceea ce privește asigurarea condițiilor desfășurării activității membrilor acestuia. Camera pusă la dispoziție de către Casa de Cultură ”Constantin Tănase” Vaslui pentru BEJ este cu igrasie, în care încălzirea este asigurată cu o aerotermă și un calorifer electric. Pentru ca instalația să facă față la cele două surse de căldură, s-a realizat o rețea separată de alimentare cu energie electrică.

La ora actuală, clădirea este debranșată de la rețeaua centralizată de termoficare a orașului. În consecință, am decis să montăm propriile centrale termice pentru încălzirea Casei de Cultură. Până acum, nu am avut resursele financiare decât pentru montarea unei singure centrale, pe o jumătate de clădire, în care, din păcate, nu se află și Biroul Electoral Județean. Poate la anul, dacă vor fi bani, vom monta și a doua centrală”, a declarat directorul Casei de Cultură ”Constantin Tănase” Vaslui, Ionel Bordeianu.

Conducerea Prefecturii Vaslui susține că a ales această locație pentru ca reprezentanții secțiilor de votare să aibă unde aștepta, în noaptea de după alegeri, până la predarea proceselor verbale cu rezultatele alegerilor către BEJ. ”Această este cea mai funcțională locație care poate exista în municipiul reședință pe timpul alegerilor. Sunt peste 1.000 de oameni, președinți și locțiitori, care vin în noaptea de după alegeri la BEJ cu procesele verbale. Nu putem să-i lăsăm să aștepte ore întregi în frig, astfel încât le punem la dispoziție sala de spectacole a Casei de Cultură”, a precizat subprefectul Mircea Gologan.

Pe lângă faptul că nu are o sursă de încălzire, Biroul Electoral Județean funcționează deasupra unui club și a unui restaurant din centrul municipiul Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: