Home » Administratie » La Perieni, lucrurile încep să se așeze în favoarea generălesei Plăcintă! ”Ghimpele” a fost luat de ambulanță și dus departe de concursul pentru funcția de director al școlii din comună!

La Perieni, lucrurile încep să se așeze în favoarea generălesei Plăcintă! ”Ghimpele” a fost luat de ambulanță și dus departe de concursul pentru funcția de director al școlii din comună!

de Răzvan CĂLIN

Concursul pentru ocuparea fotoliului de director a fost amânat din nou, de această dată din motive obiective: învățătoarea Alina Chiper, unul din cei doi reprezentanți ai Primăriei Perieni în comisia de concurs, a fost internată într-un spital din Iași din cauza unor probleme serioase de sănătate.

Epopeea concursului pentru ocuparea fotoliului de director al Școlii din Perieni este departe de a se fi încheiat. Vineri, 4 noiembrie, ar fi trebuit să se susțină proba de evaluare a CV-ului și interviul, la sediul Inspectoratului Școlar al Județului (ISJ) Vaslui, probă care deja era la a treia amânare. Însă, iată că a fost nevoie ca și runda de vineri să fie anulată și reprogramată pentru o dată ulterioară. Numai că de această dată, motivele sunt obiective: unul din cei doi reprezentanți ai Primăriei Perieni în comisia de concurs – viceprimarul Alina Chiper – a fost internată într-un spital din Iași din cauza unor probleme serioase de sănătate.

iacob_alexandru11”Din câte am înțeles, a început să-i fie rău încă din cursul zilei de joi, 3 noiembrie, pentru ca noaptea să i se înrăutățească foarte tare starea de sănătate. Așa că a fost luată cu ambulanța de acasă, dusă la spital la Bârlad, după care a fost transferată rapid la Iași”, ne-a declarat Alexandru Iacob, primarul comunei Perieni.

Viceprimărița de Perieni a fost suspusă unei intervenții chirurgicale, fiind internată în spitalul ieșean și în momentul de față. Închiper_alina_mihaela consecință, Primăria Perieni va trebui să numească o altă persoană în locul Alinei Chiper, iar conducerea ISJ Vaslui să stabilească o nouă dată pentru concurs. Mai există posibilitatea ca viceprimărița de Perieni să se refacă până la proxima reprogramare a concursului.

Oricum, deja edilii din Perieni au fost nevoiți să opereze o modificare, întrucât Veronica Petrea, celălalt reprezentant al Primăriei Perieni în comisia de concurs, a intrat în concediu de odihnă de pe 1 noiembrie. În locul ei a fost numit consilierul local Ioan Florea. Însă și această modificare a stârnit o reacție contradictorie din partea conducerii ISJ Vaslui, care a solicitat Primăriei Perieni, printr-o adresă scrisă, să-i precizeze ce studii are Florea. Cum acesta este doar absolvent de liceu, cei de la inspectorat consideră inoportună numirea acestuia în comisia de concurs. Urmează ca zilele acestea Primăria Perieni să ia o decizie și în această privință.

”Oricum, nu înțeleg de ce conducerea inspectoratului trage așa de tare să îl pună tot pe domnul Gavrilescu (Gabi Marian Gavrilescu, n.r.) director la Școala Perieni. Care-i cauza? E singurul candidat înscris și asta e din cauză că nimeni nu a mai îndrăznit să se se înscrie pentru că se știe că inspectoratul e condus de oamenii PSD. Că, până la urmă, totul ține de culoarea politică!”, ne-a declarat Florea.

În ultima perioadă, cotidianul Est News a redat pe larg scandalul monstru iscat în jurul concursului pentru ocuparea postului respectiv. Pe scurt, Gabriela Plăcintă, șefa învățământului vasluian, s-a enervat la culme pentru că unul din membrii comisie – viceprimarul Alina Chiper – i-a oferit profesorului Gavrilescu o notă foarte mică, ce-l scotea din cursă. Așa că Plăcintă a cerut, nici mai mult, nici mai puțin, ca acel membru – respectiv învățătoarea Alina Chiper, viceprimarul comunei Perieni și desemnată drept reprezentant din partea primăriei locale – să fie înlocuit cu unul mai ”docil”. Toate astea pentru ca profesorul Gabi Marian Gavrilescu să fie declarat, musai, câștigător al concursului. Mai ales că este singurul candidat (actualul director în exercițiu al Școlii Perieni) și mai are o ”calitate” care îl recomandă: ar fi simpatizant PSD, având deci aceleași gusturi politice ca și ”generalul” Gabriela Plăcintă.

About Tehno Redactor

8 comments

  1. ,,Când exprimăm un gând frumos, urcăm spre lumină.Când exprimăm un gând urât, coborâm în întunecime” D. C. Dulcan

  2. A fost iradiata viceprimarita de la Perieni de catre cei de la ISJ. A patit-o exact ca Gheorghiu-Dej la Moscova. Persoanele incomode pentru doamna general sunt eliminate prin metode comuniste. Ca doar PSD-ul este mostenitorul PCR-ului.

    • Da! Cata dreptate ai! S-a dus ISJ-ul la d-na acasa si a iradiat-o.Precis.Erai de fata, nu? Doamne, ai stârpit răul, dar ai lăsat răutatea pe mâna celor buni.

  3. Daca v-ati fi deranjat sa cititi metodologia, ati fi descoperit ca persoanele trimise de consiliul local trebuie sa aiba studii cel putin egale cu ale candidatului! Din acest motiv i s-a solicitat domnului in cauza mentiunea studiilor realizate!

  4. Dumnezeu nu doarme…

%d blogeri au apreciat: