Home » Sport » Maria Ifteni a cucerit argintul la Campionatul Balcanic de Cros

Maria Ifteni a cucerit argintul la Campionatul Balcanic de Cros

Vasluianca Maria Magdalena Ifteni, care se pregătește la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, a reușit o performanță extraordinară, aceea de a fi vicecampioană balcanică.

Echipa de junioare a României s-a clasat pe locul doi la Campionatul Balcanic de la Cuprija (Serbia) datorită unui aport considerabil adus de vasluiancă. Aceasta a fost printre cele trei românce care au punctat pentru echipă și a obținut cel de-al doilea timp al maria-ifteni-cros-balcanicnostru la cea de-a 60-a ediție a competiției internaționale. A terminat cursa în 14:26 minute, cel de-al doilea timp din echipa noastră după Claudia Prisecaru cu 14:21. A mai punctat pentru România Loredana Viziteu, care a obținut locul 13. Denisa Alexandra Bota s-a clasat doar pe 21 și nu a putut să își ajute echipa.

Maria Ifteni a început în forță și conducea la sfârșitul primei ture, după 3:25.6 minute. A fost însă apoi surclasată în cea de-a doua tură de turcoaica Uskun Gülnaz, care a și câștigat cursa de 4 km cu timpul de 13:49 minute. Turcia a dominat competiția, cu trei sportive în primele patru și opt puncte. Singura intrusă de pe podium a fost bulgăroaica Silviya Georgieva, care a terminat cursa pe locul doi. Pe locul trei la echipe s-a clasat Croația, la mare distanță, cu 36 de puncte față de 24 ale României. Punctajul fiecărei echipe a fost determinat de totalul dintre locurile ocupate de sportivele cu cei mai buni trei timpi. Iar echipa care a avut cele mai puține puncte a avut câștig de cauză. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: