Home » Justitie » Peste 150 de posturi descoperite în Poliția Vaslui, majoritatea în mediul rural

Peste 150 de posturi descoperite în Poliția Vaslui, majoritatea în mediul rural

Peste 150 de posturi sunt descoperite la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, cele mai multe funcții vacante fiind la nivelul structurilor de poliție rurală. Pentru a mai reduce din deficitul de cadre, IPJ derulează în prezent o serie de concursuri pentru ocuparea posturilor libere.

Poliția din județul nostru se confruntă cu o acută criză de cadre. Deși procentual schema de personal este acoperită în proporție de 83,74%, numărul total al posturilor neocupate ajunge la 150. Cele mai mari probleme sunt în structurile de ordine publică din mediul rural.

Reprezentanții Poliției Județene Vaslui susțin că deficitul de cadre a început să fie acoperit prin organizarea de către Ministerul Afacerilor Interne a tot mai multe concursuri. ”În prezent, se derulează cea de-a patra etapă de angajări din acest an. Astfel, la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui sunt în derulare concursuri pentru încadrarea din sursă externă, iar din cele 63 de posturi pentru încadrare directă de agenți de poliție, cinci sunt în structurile de poliție rutieră, 55 în structurile de ordine publică urban și rural, iar trei sunt agenți conductori câini. Alte șapte posturi vacante de specialiști existente în statul de organizare al IPJ Vaslui, respectiv psiholog, sociolog, ofițer poliție rutieră, ofițer poliție de investigare a criminalității economice, ofițer structura de securitate, inginer de sistem, administrator rețea, urmează a fi ocupate prin concurs la data de 26 noiembrie, prin încadrare din sursă externă”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

În prezent, din totalul celor 81 de posturi de poliție comunale, în 13 își desfășoară activitatea doar un polițist. Pentru ocuparea acestora, este în derulare concursul pentru încadrarea din sursă externă, ultima etapă de verificare urmând a avea loc pe 19 noiembrie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: