Home » Administratie » Reuniune de proiect Erasmus, la Primăria Bârlad

Reuniune de proiect Erasmus, la Primăria Bârlad

Ieri dimineață, în sala de conferințe a Primăriei Bârlad a avut loc prima reuniune transnațională din cadrul proiectului Erasmus – „Europa mea, viitorul meu, responsabilitatea mea – energie și sustenabilitate”. Au participat membri ai proiectului, reprezentanți ai șapte școli din Luxemburg, Germania, Cehia, Turcia, Grecia și România (Bârlad). La acest eveniment a fost prezent din partea Primăriei consilierul primarului – Costel Tudor, dar și Paula Dascălu, directoarea Școlii „George Tutoveanu” din Bârlad (parteneră în cadrul proiectului), și Irina Stoian – coordonatoarea proiectului, profesoară la aceeași școală.

„Ne-am întâlnit astăzi pentru a stabili o structură comună, pentru un ciclu de învățare despre energie. Tema proiectului este crearea unei stații particulare pentru dezvoltarea unui cerc de învățare având ca subiect energia și sustenabilitatea sub diferite aspecte: electricitatea, apa, forme alternative de energie, hrană și nutriție, reciclare și prevenirea generării deșeurilor. Scopul acestui proiect este acela ca elevii să conștientizeze că sunt responsabili pentru viitorul lor. Elevii vor afla despre importanța prevenirii poluării, stoparea încălzirii globale și crearea unui mediu sănătos pentru oamenii de mâine”, a declarat pentru Est News Irina Stoian.

Oaspeții din cele cinci țări partenere în proiect vor sta la Bârlad trei zile. Mâine vor vizita hidrocentrala de la Neamț, iar poimâine vor participa, în incinta Școlii „George Tutoveanu”, la demonstrații practice ale elevilor pe tema proiectului.

„Schimbul de experiență ne va ajuta să găsim metode sau strategii didactice noi, care la nivel internațional duc la rezolvarea problemelor comune, și anume prevenirea comportamentului nesănătos în activitatea noastră de zi cu zi în școală, dar și pentru restul vieții oamenilor care construiesc viitorul”, a declarat Paula Dascălu.

Proiectul Erasmus în care este parteneră Școala „George Tutoveanu” se derulează în perioada septembrie 2016 – august 2018. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: