Home » Justitie » Un mecanic auto beat a furat o mașină din service-ul unde lucra și s-a plimbat cu ea prin Bârlad!

Un mecanic auto beat a furat o mașină din service-ul unde lucra și s-a plimbat cu ea prin Bârlad!

Duminică după-amiază, un individ din Bârlad s-a urcat beat la volanul unei mașini pe care a furat-o și s-a proptit cu ea într-un gard. Individul este Ioan S., are 34 de ani și lucrează ca mecanic auto la un service auto din localitate.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii Biroului Poliției Rutiere, a reieșit că în cursul zilei de duminică individul a consumat băuturi alcoolice în cantități însemnate. După care, brusc, i-a venit chef să se plimbe cu mașina. Așa că a mers până la atelierul auto unde lucrează și s-a suit la volanul unuia dintre autoturismele care erau aduse pentru reparații.

”Bărbatul a sustras un autoturism de la un atelier unde lucrează ca mecanic auto și s-a deplasat cu acesta pe raza municipiului Bârlad. La un moment dat, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un gard metalic de pe strada Băltărețului”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Coliziunea cu gardul nu l-a impresionat prea mut pe șofer, care și-a continuat impasibil cursa prin oraș. Însă, câțiva trecători care au asistat la accident au sunat la 112 și în scurt timp polițiștii au plecat în urmărirea individului. Acesta a fost depistat de un echipaj al Poliției Bârlad în timp ce se deplasa pe strada Dimitrie Cantemir. Oamenii legii l-au tras pe dreapta pe individ și astfel au pus capăt aventurii sale. În momentul în care l-au testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat recoltarea. Mai mult, polițiștii au descoperit că individul nici nu posedă permis de conducere.

În consecință, pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unu autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere, refuz de prelevare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și furt în scop de folosință. (Răzvan CĂLIN)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: