Home » Administratie » ALDE, pe primul loc pe buletinele de vot la alegeri. PNL, PSD, UDMR, PMP și PRM completează, în ordine, prima pagină de candidați

ALDE, pe primul loc pe buletinele de vot la alegeri. PNL, PSD, UDMR, PMP și PRM completează, în ordine, prima pagină de candidați

Alianța Democraților și Liberalilor (ALDE) va ocupa prima poziție, în județul Vaslui, pe buletinele de vot la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Prima pagină de candidați va fi completată, în ordine, potrivit tragerii la sorți din BEJ, de PNL, PSD, UDMR, PMP și PRM.

Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui a făcut tragerea la sorți, în prezența celor 13 membri, a ordinii listelor de candidați sau candidați independenți pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Astfel, ALDE a ieșit primul din urnă și, în consecință, va deschide lista de candidați atât pentru Senat cât și pentru Camera Deputaților. Cea de-a doua formațiune extrasă a fost UNPR însă, cum acest partid nu are candidați în județul Vaslui, nu va apărea pe buletinul de vot. În consecință, toate celelalte partide care vor intra în alegeri vor urca câte o poziție pe buletinele de vot.

Conform legii, toate partidele parlamentare, inclusiv UNPR, intră la tragerea la sorți. Însă, cum această formațiune nu a depus listă de candidați în județul Vaslui, nu va apărea pe buletinul de vot”, a declarat vicepreședintele BEJ Vaslui, Elena Sârghi.

Prima pagină de candidați, a treia pe buletinele de vot, va fi completată de PNL, PSD, UDMR, PMP și PRM. Pe cea de-a doua pagină vor fi candidații de la PSR, PER, ANR, USR și PRU. De asemenea, tot aici va apărea și singurul candidat independent din județ, Sorin Chelmu. Pe buletinul de vot de la Camera Deputaților vor apărea și candidații celor 16 minorități naționale, a căror ordine a fost trasă la sorți tot de către BEJ Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor