Home » Sanatate » Femeie gravidă în 7 luni, ajunsă la Urgențe cu fătul mort, după ce a fost batută de concubin
Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui

Femeie gravidă în 7 luni, ajunsă la Urgențe cu fătul mort, după ce a fost batută de concubin

O femeie în vârstă de 40 de ani, gravidă în 27 de săptămâni, a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, cu fătul mort, după ce a fost lovită de concubinul său. Nu este prima agresiune suferită de femeie din cauza acestuia, care anul trecut a incendiat-o.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui efectuează verificări în acest caz, ei urmând să stabilească dacă se impune scoaterea din familie a copiilor.

Cu hemoragie puternică și plină de vânătăi, femeia a fost preluată inițial de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, care a cerut apoi sprijinul unui echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) „Am fost solicitați să mergem la întâmpinarea salvării, pentru o pacientă de 40 de ani, mamă a șase copii, gravidă în cinci luni și jumătate, care a declarat că a fost bătută de concubin. Pacienta prezenta multiple contuzii și hemoragie intravaginală. Am echilibrat-o hidroelectrolitic și am transportat-o la Spitalul Județean, unde a fost internată pe Secția Ginecologie”, a declarat dr. Carmena Piseru, din cadrul echipajului TIM.

În urma investigațiilor, medici au constatat că fătul este mort, femeia urmând să fie supusă unei intervenții chirurgicale. „Pacienta a fost adusă la spital, după ce a fost găsită căzută pe pe marginea drumului, într-un șanț. Femeia avea multiple lovituri și era în comă hiperglicemică. În urma investigațiilor, s-a constatat că prezenta un hematom în zona abdominală, fătul fiind mort. După ce va fi echilibrată, pacienta urmează să fie supusă unei intervenții chirurgicale, pentru scoaterea fătului”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Polițiștii încearcă să-l găsească pe bărbat. În funcție de concuziile medico-legale, urmează să fie făcută încadrarea juridică a faptei. „Am fost sesizați de reprezentanții Ambulanței cu privire la acest caz. Femeia a fost lovită de concubinul său. Așteptăm concluziile medico-legale pentru a stabili cu exactitate încadrarea juridică a faptei. Bărbatul se sustrage cercetărilor, el nefiind încă găsit de polițiști”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui, Loredana David.

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: