Home » Justitie » Scrisoare deschisă către comandantul Poliției Bârlad: ”Cât mai tolerăm înjuriile și amenințările celor din clanul Dura?”

Scrisoare deschisă către comandantul Poliției Bârlad: ”Cât mai tolerăm înjuriile și amenințările celor din clanul Dura?”

Marian Albișor, unul dintre luptătorii MMA implicați în altercația cu membrii clanului Dura, a conceput o scrisoare deschisă către comandantul Poliției Bârlad, în care își exprimă nemulțumirea față de valul de infracțiuni comise de unii componenți ai acestei numeroase familii de romi din oraș.

Marian Albișor, unul dintre luptătorii MMA de la Fight Club Titans Bârlad, iese din nou la rampă cu o scrisoare deschisă adresată comandantului Poliției Bârlad. Trebuie spus că Albișor este unul dintre cei care au fost implicați în scandalul altercației dintre câțiva membri ai clanului de romi Dura și gruparea ”sportivilor”, eveniment petrecut la sfârșitul lunii iunie, anul curent. La vremea respectivă, polițiștii bârlădeni au operat arestări din ambele tabere, printre aceștia numărându-se și Albișor, care a susținut în permanență că nu a făcut altceva decât să se apere în fața agresivității celor din clanul Dura.

De această dată, Albișor a ținut să revină în spațiul public printr-o scrisoare deschisă adresată conducerii Poliției Bârlad, al cărei principal subiect îl reprezintă tocmai valul de infracțiuni pe care mai mulți membri ai clanului Dura le-au comis în ultimul timp. Vorbim despre tot felul de fapte comise cu violență, de la amenințări, bătăi, tâlhării și până la falsificare de bani. Mesajul pe care Albișor (el însuși un personaj controversat!) vrea să-l transmită prin acest demers public este de fapt un soi de apel către autoritățile locale de a pune capăt odată pentru totdeauna șirului de infracțiuni comise de mai mulți membri ai clanului Dura. Redăm în cele ce urmează scrisoarea deschisă exact așa cum a fost concepută de Albișor:

”Scrisoare către domnul comandant! (evident, al Poliției Bârlad):

„Pentru ca răul să triumfe, e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic” – Edmund Burke.

Subsemnatul, ”infractor iunist”, pseudo-infractor, infractor datorită prejudecăților sau cum vreți să-l numiți, arestat pe data de 28 iunie în operațiunea ”Sirene de iunie” pe motive neîntemeiate și pe suspiciuni nefondate, omul care a stat o noapte pe arest preventiv datorită măsurilor abuzive și incapacității de a distinge între două categorii de oameni, individul care a stat două luni în control judiciar respectându-l întrutocmai, vă anunță că a avut puterea să treacă peste și nu poartă pică nimănui pentru tratamentul de care a avut parte într-o conjunctură nefavorabilă plină de prejudecăți, dogmatism, false informații sau rea voință!

Nu pot însă să trec cu vederea noile amenințări și incursiuni de instigare ale acestor indivizi din acest așa numit într-un mod pompos, clan Dura. Vi se pare normal ceea ce s e întâmplă în oraș în ultimele luni? Nesimțirea, violența, sfidarea de care dau dovadă membrii acestei bande… Niciunui om de bun simț ce trăiește în societate nu i s-ar părea normal! Ce să fac? Să tac ca să nu fiu acuzat de vreo ceva? Să plec capul ca să nu fiu introdus forțat în litera vreunui articol penal? Să mă înnec în resemnare și să adopt demonii fricii de teama acestor elemente antisociale sau de teama să nu fiu catalogat drept instigator? Nu! Am dreptul garantat prin Constituție să vorbesc liber, să arăt când există vreo problemă, să-mi exprim părerile mai ales atunci când evudența faptică și justiția divină sunt de partea mea!

Dacă nu știați, vă lămuresc prin câteva idei: de aproximativ trei ani, fenomenul anomic Dura a luat amploare maximă în Bârlad, membrii clanului sfidând orice normă de bun simț, dar și legea, acaparând cam toate articolele Codului Penal: prostituție, proxenetism, țigări netimbrate de contrabandă, port ilegal de arme albe, tâlhării, amenințări, bătăi în localuri, distrugeri, vânzări de droguri, sechestrări … Nu este de ajuns? Nu suntem, oare, la limită ca simpli cetățeni și așa umiliți la maxim de o existență anostă și copleșiți de problemele cotidiene? Trebuie să mai tolerăm și injuriile și amenințările acestor indivizi? Trebuie să ne baricadăm în casă și să ne închinăm la icoanele terorii? Ce este de făcut, domnule comandant, mai ales că în ultimele luni este evident că situația conflictuală are epicentrul în ”punctul” Dura? Am încredere și trăiesc, încă, cu speranța că mentalitățile se vor schimba (sper să nu fiu utopic!), că poliția își va respecta la adevărata valoare cetățenii pe care trebuie să-i apere, că lumea nu se va mai resemna în grota terorii, că noi toți vom pune umăr la umăr pentru a îndrepta această societate strâmbă. Ca oameni, avem nevoie măcar de iluzia Binelui, dacă nu chiar de Binele însuși, ca să putem prospera în civilizația actuală. Vă mulțumesc anticipat! Semnat: Don Quijote al modernității!”.

Dincolo de ideile și întrebările mai mult retorice din această scrisoare deschisă, Albișor a declarat jurnaliștilor de la Est News că, în ultimul timp, unii membri ai clanului Dura încearcă iarăși să îi provoace pe cei din gruparea ”sportivilor”, mai toți practicanți de arte marțiale și membri ai Fight Club ”Titans” Bârlad. Însă, Albișor susține că aceștia și-au învățat lecția și sunt deciși să nu dea curs provocărilor.

Dura, clanul ”abonat” la comiterea a tot felul de infracțiuni!

Paleta de infracțiuni comise de unii membri ai clanului Dura este, ce-i drept, impresionantă. De-a lungul timpului, mulți dintre cei care poartă acest nume au devenit ”clienți” fideli ai polițiștilor și pușcăriilor. Unii dintre ei și-au început cariera infracțională de la vârste fragede, iar infracțiunile pe care oamenii legii le-au reținut în sarcina lor sunt dintre cele mai variate: furturi de tot felul, tâlhării, bătăi, amenințări, distrugeri etc. Spicuim, mai jos, doar câteva dintre ”faptele de arme” ale unora dintre membrii acestui clan.

Ultima ispravă aparține lui Vasilică Dura, de 33 de ani, care a ajuns după gratii din cauză că în urmă cu vreo câteva săptămâni a amenințat cu moartea (fluturând niscaiva cuțite) niște agenți agenți de la o firmă privată de pază care asigurau securitatea la un bal al bobocilor de la Grupul Școlar ”Marcel Guguianu” din Zorleni. Supărat la culme că nu l-au lăsat să intre în clubul care găzduia evenimentul, Vasilică Dura a tăbărât pe agenții de pază, fluturându-le pe sub nas vreo două cuțite. Agenții de pază au chemat poliția și jandarmeria, iar oamenii legii i-au întocmit dosar de cercetare penală, fiind, în cele din urmă, arestat preventiv pentru 29 de zile. Două săptămâni mai târziu, George Călin, de 22 de ani, văr cu Vasilică Dura, a vrut să-și răzbune ruda. Așa că, tot la un bal al bobocilor, găzduit la același club din Bârlad, l-a depistat pe unul din agenții de pază care l-a dat ”în gât” pe vărul său. George Călin este practicant de arte marțiale, dar a găsit că se va face mai bine înțeles dacă, la fel ca vărul său, va flutura un cuțit pe sub nasul celui vizat. În consecință, polițiștii bârlădeni au deschis un dosar de cercetare penală și în acest caz.

dura_lucian_steleaAlți doi membri ai clanului Dura – Stelea (57 de ani) și fiul său Lucian Dura (25 de ani), au încăput pe mâna agenților și procurorilor DIICOT, fiind acuzați că au falsificat bani. Totul a ieșit la lumină în urma unei operațiuni complexe derulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Galați. După luni întregi de investigații amănunțite în urma cărora s-a strâns un probatoriu impresionant, cei de la Crimă Organizată au descins, la începutul lunii septembrie, ajutați de omologii de la Vaslui, la domiciliile din Bârlad ale celor doi indivizi. Anchetatorii au stabilit că, împreună cu o a treia persoană, au constituit un grup infracțional organizat, specializat în falsificarea de monedă.

Nu în ultimul rând, la sfârșitul lunii iunie, liniștea urbei a fost tulburată de un scandal monstru izbucnit între mai mulți membri ai clanului Dura și o grupare formată din practicanți de arte marțiale (printre care s-a numărat și Marian Albișor). Între cele două tabere s-a consumat o altercație în zona unui bar din apropierea Stației CFR Bârlad, în urma căreia rromii au ieșit destul de ”șifonați”. Ulterior, Poliția Bârlad a intervenit în forță și a operat un val de arestări fără precedent din ambele tabere. Pentru că deja spiritele se încinseseră foarte tare și exista pericolul ca între cele două grupări să izbucnească un război în toată regula, lucru ce i-a neliniștit foarte mult pe localnici.

În același timp, trebuie spus că nu toți membrii clanului Dura sunt certați cu legea, printre ei numărându-se și indivizi care își văd liniștiți de traiul lor, fără să comită infracțiuni sau să încalce reguli de bună conduită și trai într-o comunitate normală.

About Tehno Redactor

7 comments

  1. Scrisoare deschisa..aha, mda… DIICOT ar trebui sa va ia la puricat pe toti din Titan fight club… acum vreo 4 ani beati 5-6 o sticla de coca-cola, va vopseati tricourile cu carioca…Acum, aveti apartamente, masini, echipamente personalizate, figuri… ALO?! DIICOT, se aude?!?

  2. Sa stii marian albisor ca teai dus prea departe cei 2 care ai spus ca sunt implicati nu au nici o treaba dura lucian e din braila si tatal lui e din barlad asa ca vedeti de lungul nasului si stai in banca ta

  3. Sa stiti despre cei 2 puneti sa va interesati mai bine presa ca nu e ce spuneti si oricum nu ramane asa cu mass media doar prenumele atat e de vina pe dura lucian la agresat unul dintre ei si oricum baiatu e din braila si caracteru e altfel fata de borati astia care cersesc 2 lei si sta la pomeni .asa ca nui mai bagati in aceasi oala doar numele aste de vina atat

  4. Praduiala sau colaborare cu militzia ? =baiat de oras=

  5. Pana la urma ce doreste aceasta persoana care a fost implicata intr-un scandal,in urma caruia,linistea publica a fost tulburata si oripilata de executia unui barbat de 52 de ani,in piata centrala,de catre o banda de ,,luptatori,,prietenii individului care se smiorcae,si o face pe justitiaru.

  6. deci baietii … prafuri?!!?
    Si politia ce face????

  7. Sati fie rusine bai malacule tu esti cel mai mare imbarligator. ce vrei sa arati ca voi sinteti cinstiti si stiti sa faceti scrisori.sunteti buni numai in gasca si stiti sa faceti smecherii de alea tari cu bani multi.Laso mai moale ca te faci de ras nu vezi ca scrii sa te dai mare si nu intelege nimeni nimic decat o mare imbarligatura si atatare ca sa urasca lumea din barlad.tu esti vinovat si cu ala care are pe dracul in el si e satana.voi sunteti periculosi.

%d blogeri au apreciat: