Home / Administratie / Bârlădenii sunt invitați să planteze pomi

Bârlădenii sunt invitați să planteze pomi

Sâmbătă, 12 noiembrie, chiar de Ziua Plantării Naționale, bârlădenii sunt invitați să planteze puieți atât în cadrul asociațiilor de locatari, dar și în apropierea locurilor de joacă pentru copii, în spațiile din jurul parcărilor, sau să completeze golurile existente în spațiile verzi de pe domeniul public.

Primăria a obținut o sponsorizare de 1.050 de puieți de arbori din diferite specii, de la Ocolul Silvic Bârlad. Alături de bârlădeni, vor participa la activitatea amplă de plantare și elevi ai câtorva școli și grădinițe din Bârlad.

Așteptăm cu încredere, mâine, pe toți bârlădenii care vor să facă voluntariat la activitatea de plantare organizată de Primăria Bârlad. Au răspuns apelului nostru 12 asociații de proprietari care vor mobiliza cetățenii să planteze cei trei sute de puieți de tei, stejar, frasin și salcâm. Activitatea de plantare se va realiza în asociațiile nr. 1, 4, 6, 10, 16, 17A, 20, 21, 22, 24, 28, 33 și 35. Primăria a făcut apel și la școli, astfel că, pe bază de voluntariat, vor participa și elevii școlilor 10, 1, 11, preșcolari ai grădinițelor nr. 4, 11, 8, 9, dar și liceeni de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” cărora le-au fost repartizați 250 de puieți. Alți 500 de puieți vor fi plantați în alte locuri publice. Cei care se vor ocupa încă de astăzi de săparea gropilor sunt angajații Serviciului Spații Verzi, așa că voluntarii nu vor trebui decât să planteze puieții, îndrumați de reprezentanții noștri”, ne-a declarat Olga Ungureanu, șefa Serviciului Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei Municipiului Bârlad.

Primăria Bârlad a organizat și în primăvara anului trecut o acțiune similară în cadrul programului național de plantare, acțiune în care au fost sădiți 1.000 de puieți. Sâmbătă este prima dată când Primăria se aliniază acestei activități intitulate Ziua Plantării Naționale.

Municipiul Bârlad se numără printre localitățile care se apropie cu pași repezi de norma europeană de 26 mp de spații verzi pe cap de locuitor, în acest moment fiecărui bârlădean revenindu-i 21 mp de spații verzi. Chiar și așa, este nevoie de mai multă vegetație, având în vedere că populația se confruntă cu poluarea mediului, cauzată mai ales de înmulțirea mașinilor și de praf. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Programul CJ Vaslui de finanțare cu 400.000 lei a activităților nonprofit, afectat de coronavirus

Consiliul Județean (CJ) Vaslui nu mai organizează sesiunea de ...

Episcopul Ignatie al Hușilor. Molima hristofobiei în vreme de pandemie – a fost descoperit „vaccinul” împotriva coronavirusului –

În plină pandemie, scotocind grijuliu în garderoba ideologică, prin ...

Taximetrist rănit într-un accident, în Rediu, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de un alt autoturism

Un taximetrist de 35 de ani, din Vaslui, a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: