Home » Administratie » (Video) Încă un leu născut în captivitate la Zoo Bârlad! Este fratele celebrului King Paraschiv, leuțul crescut în biroul administratorului Grădinii Zoologice!

(Video) Încă un leu născut în captivitate la Zoo Bârlad! Este fratele celebrului King Paraschiv, leuțul crescut în biroul administratorului Grădinii Zoologice!

Grădina zoologică din Bârlad are, de trei luni, un nou locatar. Thor este cel de-al doilea pui de leu născut în captivitate în ultima vreme și este fratele mai mic al lui King Paraschiv și al doilea pui al cuplul de lei adulți în vârstă de opt ani Sheilla și Isac.

Micuțul Thor, care s-a născut pe 4 august, a fost botezat de administratorul Grădinii Zoo, Adrian Cărăbăț, cu numele zeului scandinav al tunetului, tocmai pentru temperamentul său vulcanic. Dacă King Paraschiv, fratele mai mare al lui Thor era suspicios și docil în primele luni de viață, Thor este îndrăzneț, curios și zvăpăiat, cu adevărat temperamental. Nu doar temperamentul îl deosebește de King Paraschiv, ci și ritmul de creștere și greutatea, având cu trei kilograme mai mult decât fratele său la aceeași vârstă. La fel ca și King Paraschiv, leuțul Thor nu a fost alăptat de către mama sa decât foarte puțin, zece zile, oricum mai mult decât fratele său care a supt doar o singură zi.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LYsQyC3eztE&w=560&h=315]

Suntem fericiți că Thor a trecut cu bine de faza critică, s-a imunizat și i-am salvat viața. Fiica mea, Cristina, este cea care l-a hrănit cu biberonul zi și noapte, cu un lapte special, îmbunătățit cu taurină, adus din Germania. Thor a început de curând să mănânce și carne, mai ales de cal, dar și de vită, evident cu tot cu os. Astfel își dezvoltă dentiția, dar își omoară și timpul. Nu s-a întâlnit deocamdată cu fratele său mai mare, dar peste câteva săptămâni se vor vedea, vor ocupa aceeași cușcă și vor putea să se împrietenească și să se joace. Chiar dacă suntem în pragul iernii, adăpostul este încălzit, dar asta nu înseamnă că nu va putea ieși și în țarc, însă cu un program redus”, a declarat Adrian Cărăbăț, administratorul Grădinii Zoo Bârlad.

Așadar, bârlădenii vor putea admira în curând spectacolul dat de cei doi leuți frați, până când vor deveni adulți.

Administratorul Grădinii Zoo din Bârlad, care este născut tot pe 4 august, a declarat că, pe viitor, unul dintre cei doi frați va fi transferat la o altă grădină zoologică, în schimbul unui animal din altă specie.

Grădina Zoologică din Bârlad se poate mândri și cu o altă premieră: un pui de cămilă în vârstă de un an și jumătate, adus de la Zoo București. Loretta, cămila cu două cocoașe, poate fi deja admirată în țarcul amenajat în parcul zoo, fiind primul animal din această specie aflat în posesia parcului zoologic din Bârlad după 25 de ani. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: