Home » Justitie » Contrabandiști de țigări și alcool, prinși de polițiștii de frontieră vasluieni!

Contrabandiști de țigări și alcool, prinși de polițiștii de frontieră vasluieni!

Într-o singură zi, în decurs de câteva ore, polițiștii de frontieră vasluieni au reușit să depisteze trei indivizi care încercau să introducă ilegal în țară țigări și alcool de contrabandă.

Primul care a ”picat examenul” controlului efectuat de polițiști a fost Mihail C. (44 de ani), cu cetățenie română și Republica Moldova. Acesta era pasager într-un autocar, înmatriculat în județul Vaslui, care tocmai intra în țară.
”Autocarul a ajuns în PTF Albița, în jurul orei 14. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră a descoperit ascunse în mai multe colete aparținând lui Mihail C., în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 38.400 țigarete, cu timbru de acciză R. Moldova”, ne-a declarat inspectorul principal Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

În aceeași zi, dar aproape de miezul nopții, un al doilea individ a fost depistat de polițiștii și vameșii de la Albița în timp ce încerca să introducă în țară țigări de contrabandă. De această dată este vorba despre Iurie C., de 20 de ani și tot cu cetățenie dublă (Republica Moldova și România). Numai că se afla la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Lituania. În urma controlului, au fost descoperite 6.000 de țigări, ascunse sub capotă sau după bancheta din spate a a autoturismului.
La rândul lor, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, în timpul unei misiuni specifice, au descoperit și ridicat în vederea confiscării 340 de țigări de diferite mărci și 13,5 litri de băuturi alcoolic (coniac și votcă). Valoarea totală a bunurilor confiscate se ridică la circa 16.000 de lei, dar au fost aplicate și sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 de lei. (Răzvan CĂLIN)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: