Home » Administratie » Satul Doagele a rămas izolat din cauza unui drum județean acoperit de apă. Peste 30 de gospodării au fost inundate

Satul Doagele a rămas izolat din cauza unui drum județean acoperit de apă. Peste 30 de gospodării au fost inundate

Localitatea Doagele, din comuna Dragomirești, a rămas izolată, duminică, pentru câteva ore, din cauza unui drum județean acoperit cu apă și peste 30 de gospodării au fost inundate în urma revărsării unui râu din cauza precipitațiilor abundente. Zeci de pompieri au intervenit în zonă pentru evacuarea apei.

Peste 30 de gospodării din Doagele au fost inundate în urma revărsării râului Lipova care tranzitează satul, însă fără a se impune evacuarea de persoane din case. De asemenea, drumul județean DJ 241C care asigură legătura între drumul național DN 2F Vaslui – Bacău și localitatea Doagele a fost blocat, după ce același râu a revărsat peste un podeț, nivelul apei depășind 50 de centimetri. La solicitarea autorităților locale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a trimis în zonă zeci de pompieri, care au acționat pentru evacuarea apei.

La intervenție au fost trimise șase autospeciale, cu cinci motopompe, două de mare capacitate, care au intervenit în primul rând pentru deblocarea drumului. Nu au existat case inundate și nici persoane evacuate din locuințe, apa intrând în curțile gospodăriilor”, a declarat responsabilul mass-media al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Județul nostru s-a aflat, duminică, sub cod portocaliu de inundații, avertizare hidrologică valabilă în intervalul orar 12.00-24.00 pe râul Bârlad, pe sectorul cuprins între stațiile hidrologice Băcești și Vaslui, din cauza propagării viiturilor formare anterior în amonte. În acest context, ISU Vaslui a adoptat o serie de măsuri pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce pot apărea. Astfel, a fost operaționalizată grupa operativă a inspectoratului, au fost pregătite mijloacele de intervenție specifice și au fost prealarmate turele libere ale inspectoratului.

Evoluția fenomenelor hidrologice este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul inspectoratului, fiind primite informări periodice privind evoluția situației din teren de la celelalte structuri implicate în gestionarea fenomenelor hidrologice”, au afirmat reprezentanții ISU Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: