Home » Administratie » O familie din Doagele căreia i-a fost inundată casa va primi un ajutor de până la 5.000 de lei de la Guvern

O familie din Doagele căreia i-a fost inundată casa va primi un ajutor de până la 5.000 de lei de la Guvern

O familie cu doi copii școlari din satul Doagele, căreia i-a fost inundată casa în cursul zilei de duminică, va primi un ajutor financiar de până la 5.000 de lei de la Guvern, după ce Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială a constatat că locuința necesită lucrări urgente de reabilitare.

O echipă de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) a desfășurat, ieri, o anchetă socială în localitatea Doagele, acolo unde o familie cu doi copii școlari a fost afectată de inundații. Inspectorii AJPIS au constatat că întreaga locuință este mâlită, iar majoritatea bunurile aflate în interior sunt compromise. În consecință, instituția va înainta o propunere la București prin care va solicita acordarea unui ajutor de urgență pentru această familie.

”Din păcate, locuința a fost grav afectată, după ce apa a ajuns în interior la aproape un metru înălțime. Acea familie s-a mutat la rude, unde, probabil, va rămâne până când casa va fi reabilitată și va deveni din nou locuibilă”, a declarat directorul AJPIS Vaslui, Sorin Prepeliță.

Suma de care va beneficia familia din Doagele va fi cuprinsă între 3.500 și 5.000 de lei și va fi acordată din fondul de rezervă al guvernului. Reprezentanții AJPIS speră ca banii să ajungă la sinistrați până la sărbătorile de iarnă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: