Home » Administratie » E-ON nu mai are limite: a paralizat activitatea Primăriei Bârlad timp de patru ore și a ars aparatura de la Taxe și Impozite

E-ON nu mai are limite: a paralizat activitatea Primăriei Bârlad timp de patru ore și a ars aparatura de la Taxe și Impozite

Ieri, între orele 8 și 12, serviciile Taxe și Impozite și Contabilitate din cadrul Primăriei Municipiului Bârlad nu au putut funcționa din cauza unei avarii produse de întreruperile de curent de sâmbătă noapte.

La primele ore, zeci de contribuabili veniți să-și plătească taxele și impozitele locale au fost nevoiți să plece acasă pentru că sistemul informatic nu funcționa. Unii erau din alte localități, iar alții se pregăteau să plece în străinătate și aveau nevoie musai de certificat fiscal. Oamenii nemulțumiți au acuzat Primăria pentru această disfuncționalitate, dar realitatea era alta.

„Întreruperile dese de curent au ars UPS-ul și routerul care deservesc serviciile Taxe și Impozite și Contabilitate. Am reușit să rezolvăm problema și am înlocuit routerul avariat pentru a se putea relua programul normal cu publicul”, ne-a declarat Valeriu Morea, reprezentantul firmei care se ocupă de sistemul informatic al celor două servicii.

Morea a mai declarat că în urmă cu patru ani și jumătate, la doar o jumătate de an de când firma încheiase contract cu Primăria Bârlad, routerul și serverul instituției s-au deteriorat din cauza condițiilor improprii în care erau depozitate și s-au pierdut datele stocate. Pentru a se evita producerea unor astfel de evenimente neplăcute, s-a ales varianta stocării și salvării datelor într-un Data Center din Iași, cu care s-a colaborat ieri și pentru remedierea sistemului informatic al Primăriei Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Poate asa va lua si primaria atitudine împotriva E-ON care de mai bine de 10 ani nu a bagat un leu în retele,transformatoare etc au luat în fiecare an profitul(foarte mare) si atat.

%d blogeri au apreciat: