Home » Social » Revelația lui Ionel Constantin: ”Forța de muncă în județ este prost plătită. Am cerut patronilor să crească salariile”

Revelația lui Ionel Constantin: ”Forța de muncă în județ este prost plătită. Am cerut patronilor să crească salariile”

Conducerea Camerei de Comerț și Industrie Vaslui a constatat că forța de muncă în județ este prost plătită, motiv pentru care angajații preferă să migreze spre vestul țării sau în Occident, unde salariile sunt decente. De aceea, instituția a făcut apel la oamenii de afaceri să stabilizeze forța de muncă, ”printr-o plată suplimentară”.

Majoritatea salariaților din județul nostru muncesc pe lefuri la limita subzistenței. Cel puțin aceasta pare să fie concluzia conducerii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui, care face apel la oamenii de afaceri să dea lefuri mai mari la salariați pentru a opri fenomenul migrației forței de muncă către vestul țării sau cel al Europei.

Se întâmplă ceva ciuda la nivel de județ. Asistăm la două forme de migrație a forței de muncă. Una spre vestul țării, cealaltă spre vestul Europei și chiar peste Oceanul Atlantic. Acest fenomen este grav. De aceea, am cerut oamenilor de afaceri să stabilizăm forța de muncă, printr-o plată suplimentară. Acest lucru se poate face prin atragerea și implementarea de proiecte la nivel de județ și prin calificarea forței de muncă”, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, președintele CCIA Vaslui, Ionel Constantin.

O altă soluție pentru menținerea forței de muncă în județ propusă de conducerea CCIA ar fi promovarea învățământului dual, prin care elevii să fie instruiți, inclusiv prin plata unor burse de către patroni, pe anumite meserii cerute de piața muncii. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor