Home » Justitie » Victimele accidentelor rutiere vor fi comemorate în fața Primăriei Bârlad!

Victimele accidentelor rutiere vor fi comemorate în fața Primăriei Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Biroul Poliției Rutiere (BPR) Bârlad va organiza duminică, 20 noiembrie, o acțiune inedită de comemorare a victimelor accidentelor rutiere. Acțiunea va începe la ora 16 și se va desfășura chiar în Centrul Civic al orașului, în fața primăriei locale.

Este o acțiune prin care ne dorim să atragem atenția asupra acestui fenomen extrem de nociv, care din păcate este foarte prezent și pe șoselele din județul nostru și chiar și în orașul nostru. Am invitat să fie prezenți rude și prieteni ale victimelor accidentelor rutiere petrecut în Bârlad, elevi de la școlile și liceele din oraș, cadre didactice, dar este binevenit orice cetățean. Sperăm ca acțiunea să readucă în atenția tuturor participanților la trafic importanța circulării pe drumurile publice cu maxim de atenție, cu respectarea tuturor normelor și regulilor rutiere, astfel încât pe viitor să avem cât mai puține incidente grave, soldate cu pierderi de vieți omenești sau rănirea gravă a unor oameni. Din păcate, statisticile făcute la nivel național arată un bilanț sumbru: anual, aproape 2.000 de oameni pier pe șoselele din România. E ca și cum ai spune că anual, un mic sat cu 2.000 de suflete este ras de pe suprafața pământului”, ne-a declarat comisarul George Sava, șeful BPR Bârlad.

Numai anul trecut, 33 de persoane au pierit în accidentele rutiere grave petrecute pe raza județului Vaslui, iar alte câteva sute au fost rănite grav.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: