Home » Administratie » Mii de locuitori din centrul Vasluiului, 24 de ore fără apă potabilă la robinete din cauza unei avarii

Mii de locuitori din centrul Vasluiului, 24 de ore fără apă potabilă la robinete din cauza unei avarii

Mii de locuitori de la toate blocurile din centrul municipiului Vaslui au stat 24 de ore fără apă potabilă la robinete din cauza unei avarii apărută la o avarie-apa-005conductă nouă, care a fost băgată în pământ în urmă cu un an și jumătate. Oamenii s-au văzut nevoiți să-și aducă apă cu bidoanele și gălețile de la cișmele stradale.

Deranj mare pentru mii de oameni care locuiesc la kilometru zero din municipiul Vaslui. Încă din cursul serii de marți s-au trezit fără apă la robinete, într-o primă fază din motive necunoscute. Ulterior, au aflat că cei de la Aquavas au întrerupt serviciul vital populației din cauza apariției unei avarii la rețeaua de distribuție. În fapt, o conductă aproape nouă, băgată în pământ în urmă cu un an și jumătate sub pavajul din stația de taxi din fața Casei de Cultură, a cedat la presiune.

”Este vorba despre o mufă, care nu a ținut la presiunea apei. Am căutat soluții ca populația să aibă cât mai puțin de suferit, însă, din păcate, nu am găsit-o. În consecință, am lucrat la înlocuirea acelei piese care a cedat și, în cursul serii, sperăm să remediem problema”, a declarat directorul Sucursalei Vaslui a Aquavas SA Vaslui, Ticu Bahnaru.

La ora închiderii ediției, nu fusese reluată încă furnizarea apei potabile către populație. În consecință, oamenii s-au văzut nevoiți să-și aducă apă cu bidoanele și gălețile pentru strictul necesar de la cișmelele stradale din alte cartiere ale orașului. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: